Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2025

Σε διάλογο καλεί η κυβέρνηση τους αγρότες – Καταγγέλλει για εμπαιγμό η αντιπολίτευση

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί το αγροτικό, με την κυβέρνηση να ζητά από τους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο και την αντιπολίτευση να της καταλογίζει εμπαιγμό του πρωτογενούς τομέα.

Ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα εξακολουθεί να είναι η κυβέρνηση, με την πολιτική αντιπαράθεση να παραμένει στα ύψη.

Κυβερνητικά στελέχη απηύθυναν εκ νέου κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για συζήτηση, επισημαίνοντας πως τα περισσότερα αιτήματά τους έχουν ικανοποιηθεί.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως: «Το θέμα λύνεται με αυτό που λέει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να γίνει ένας πολιτισμένος διάλογος. Χθες βλέπαμε όχι μπλόκα διεκδίκησης αλλά μπλόκα ταλαιπωρίας. Για να μην υπάρχει αυτή η ταλαιπωρία προσκαλούμε και πάλι τον αγροτικό κόσμο».

Ναι σε ειλικρινή διάλογο λέει το ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ωστόσο, ότι οι αγρότες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, με τον εκπρόσωπο Τύπου, Κώστα Τσουκαλά, μιλώντας στο Mega, να δηλώνει ότι: «Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει κανένα δισταγμό να κάνει το μαύρο-άσπρο. Είναι η κυβέρνηση που σαν “βαμπίρ” έπεσε πάνω στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει στους “ημετέρους” και εγκαλεί την αντιπολίτευση, που της έλεγε πέντε χρόνια να κάνει ελέγχους».

Μιλώντας στο ΕΡΤnews ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος, ανέφερε πως: «κάποιοι στην αντιπολίτευση προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη γνήσια έκφραση του αγροτικού κινήματος, προς ίδιον όφελος».

Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την ταλαιπωρία των πολιτών στην εθνική οδό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η στοχοποίηση αγροτών, συνδικαλιστών και όσων μάχονται για το δίκιο τους και ο κοινωνικός αυτοματισμός, το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι έχουμε μία επικίνδυνη κυβέρνηση, που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν».

 

Πυρά στην κυβέρνηση εξαπολύουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, με τις συνελεύσεις και τα μπλόκα του, έχοντας μαζί το δίκιο του και την αλληλεγγύη όλου του λαού, που πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει, έχει όλες τις προϋποθέσεις να ακυρώσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς», επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων των αγροτών και την εργαλειοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και να προχωρήσει, επιτέλους, σε ουσιαστικές λύσεις», σχολιάζει η Νέα Αριστερά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, δήλωσε: «Η κυβέρνηση οφείλει να πει ποια είναι αυτά τα 18 μπλόκα ώστε να γνωρίζουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Εκτός αν πρόκειται για “μπλόκα” της Νέας Δημοκρατίας, και γι` αυτό η κυβέρνηση αποφεύγει να αποκαλύψει τα ονόματα».

«Και ενώ οι αγρότες στα μπλόκα κρατούν ανοικτούς τους δρόμους για τις μετακινήσεις των εορτών, η Κυβέρνηση κρατά κλειστό τον δρόμο του διαλόγου. Έτσι, άκρη δεν θα βγάλει…», αναφέρει ο Δημήτρης Νατσιός, πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ.

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε πως: «Στηρίζουμε τους αγρότες στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είμαστε στο πλευρό τους με όλες μας τις δυνάμεις».

Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να συναντήσει τους αγρότες και να συζητήσει μαζί τους.

Πηγή: ertnews.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή