Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά την Τρίτη

Μοιραστείτε το

Εν αναμονή αποφάσεων για τα σχολεία στην Αττική και το κατά πόσο θα λειτουργήσουν την Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα καθώς έρχονται νέες πυκνές χιονοπτώσεις από το βράδυ. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ και δείχνει νέες πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια χώρα, αλλά και στην Αττική τις επόμενες ώρες.

Προς το παρόν, έχει αποφασιστεί να παραμείνουν κλειστά θα είναι τα σχολεία στις εξής περιοχές της Ελλάδας:

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, όλα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Εύβοιας θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίουγια προληπτικούς λόγους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (πυκνή χιονόπτωση, ισχυρός παγετός) που επικρατούν στον Νομό, από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα και την Τρίτη  7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Για τα σχολεία της Κρήτης, μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί τα εξής για την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου:

  • Κλειστά τα σχολεία στη Βιάννο
  • Κλειστά σχολεία στον δήμο Αμαρίου στο Ρέθυμνο
  • Κλειστά σχολεία στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
  • Κλειστά σχολεία στον δήμο Κισσάμου

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία και στη Σάμο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δυτικής Σάμου και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών.

Την ίδια στιγμή, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη τα σχολεία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου με απόφαση Δημάρχου και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας λόγω των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Αναλόγως της πορείας των καιρικών συνθηκών, αύριο με νέα ανακοίνωση θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.