Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ρόδος: Βρέθηκαν οι χαλκογραφίες που εκλάπησαν από τη Φιλέρημο

Μοιραστείτε το

Φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν οι άγνωστοι -προς το παρόν- “κυνηγοί” χαλκού που είχαν κλέψει τις χαλκογραφίες από επτά προσκυνητάρια στην οδό Παθών στο λόφο της Φιλερήμου στη Ρόδο και τις έκρυψαν σε μια υπαίθρια έκταση στην περιοχή «Αμπέλια», όπου τα βρήκαν το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικοί του τμήματος Ιαλυσού.

Οι έξι από τις χαλκογραφίες βρέθηκαν ακέραιες, όμως η μία είναι σπασμένη και θα αποκατασταθεί πριν επανατοποθετηθεί στη θέση της. Η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη, ωστόσο η προανάκριση που συνεχίζεται επικεντρώνεται σε Ρομά από τον καταυλισμό του Κορακόνερου, από τον οποίο προσήχθησαν δέκα άνδρες και φέρεται ότι κάποιος από αυτούς υπέδειξε στους αστυνομικού πού ήταν κρυμμένα τα επτά προσκυνητάρια.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση σε μάντρες ανακύκλωσης μετάλλων σε όλη τη Ρόδο, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να καταλήξουν οι πολύτιμες χαλκογραφίες σε κάποιο χυτήριο. Τα 14 φτιαγμένα από πέτρα μικρά παρεκκλήσια φέρουν το καθένα από ένα χάλκινο ανάγλυφο που αναπαριστούν τα πάθη του Χριστού στην πορεία του προς τον Γολγοθά και η κατασκευή τους χρονολογείται από την περίοδο της ιταλικής κατοχής.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.