Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ρεκόρ βροχής στο Πήλιο από την κακοκαιρία Daniel – Οι περιοχές που έπεσε σήμερα πολύ νερό

Ξεπέρασε τα 600 mm το ύψος βροχής στο Πήλιο από την κακοκαιρία Daniel.

Μοιραστείτε το

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 5/9 η Θεσσαλία, ενώ σύμφωνα με το meteo, το ύψος βροχής στο Πήλιο ξεπέρασε τα 600 mm.

Αλλά και στην υπόλοιπη Θεσσαλία σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ζαγοράς από την αρχή (00:00) έως το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης 05/09, κατέγραψε 645 mm βροχής.

Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζονται οι κορυφές των νεφών, όπως τις κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός Μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-10 στις 14:10 (τοπική ώρα) της Τρίτης 05/09, καθώς επίσης και τα κεραυνικά πλήγματα στο τελευταίο 30λεπτο της δορυφορικής εικόνας, όπως κατέγραψε το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σε πολλές περιπτώσεις οι κορυφές των νεφών έχουν ύψη που ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα. Στην ίδια εικόνα φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Τρίτης 05/09.

Πήλιο: Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι στον Άγιο Ιωάννη – «Μας έχουν εγκαταλείψει, θα θρηνήσουμε νεκρούς»

Κραυγές αγωνίας και απόγνωσης για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν λόγω της κακοκαιρίας Daniel και των πρωτόγνωρων πλημμυρικών φαινομένων έρχονται από το Πήλιο.

Ειδικότερα, κάτοικος του Αγίου Ιωάννη απευθύνει μέσω βίντεο επείγουσα έκκληση για βοήθεια στην περιοχή όπου βρίσκεται, καταγγέλλοντας παράλληλα την πλήρη αδιαφορία και την εγκατάλειψη από το κράτος.

Την καταγγελία της συνοδεύουν συγκλονιστικές εικόνες από την περιοχή, με πλημμυρισμένους δρόμους και αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τους χειμάρρους προς τη θάλασσα.

«Ζητάμε άμεση βοήθεια από τον Άη Γιάννη Πηλίου. μας έχουν εγκαταλείψει όλοι, από το πρωί στις 7 καλούμε το 112, την Πυροσβεστική, τον Δήμο, τη Νομαρχία και δεν υπάρχει κανένας. Ήδη αυτοκίνητα έχουν μπει στη θάλασσα. Θα θρηνήσουμε νεκρούς. Μιλάμε από το πρωί στο 112 και στην Πυροσβεστική και υπάρχει πλήρη αδιαφορία.

Κινδυνεύουν άνθρωποι με μικρά παιδιά. Δεν μας ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα, ζητάμε βοήθεια. Θα πνιγούμε, θα μπει το ρέμα όλο μέσα στο χωριό. Ζητάμε βοήθεια, έχει σπάσει το ποτάμι στον Άη Γιάννη Πηλίου», ακούγεται να λέει η κάτοικος στο βίντεο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.