Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Πυρά» Λύτρα και Οθωνα Παπαδόπουλου κατά Κούγια για διαφορετικές υποθέσεις

Μοιραστείτε το

Κατά του Αλέξη Κούγια, για διαφορετικές υποθέσεις, βάλουν οι συνάδελφοί του δικηγόροι Απόστολος Λύτρας και Οθωνας Παπαδόπουλος. Ο πρώτος κάνει λόγο για «συνεχόμενη παραληρηματική και αήθη συμπεριφορά» με αφορμή τα καρφιά του Κούγια για την υπόθεση του πυροβολισμού 16χρονου Ρομά. Ενώ ο δεύτερος, προχώρησε σε αναφορά προς τον ΔΣΑ κάνοντας λόγο για «πειθαρχικά παραπτώματα».

Ο Απόστολος Λύτρας με δήλωσή του απάντησε στα όσα υποστήριξε ο κ. Κούγιας, ως συνήγορος του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά. Ο κ. Λύτρας που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος ανέφερε πως: «Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με την συνεχόμενη παραληρηματική και αήθη συμπεριφορά του Κούγια. Νομίζει ότι μπορεί να προσβάλει με μύθευματα όποιον έχει αντίθετη άποψη. Εμμονικα συκοφαντεί , λασπολογεί και επιτίθεται τοσο σε εμένα όσο και σε άλλους συναδέλφους μας σε κάθε αντιδικία του. Είναι τουλάχιστον λυπηρό. Επιβάλλεται  ο δικηγορικός σύλλογος να επέμβει δεδομένου οτι τέτοιες συμπεριφορές δεν θιγούν μόνο τους αποδέκτες τους αλλά ολόκληρο το δικηγορικό σώμα. Τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει».

Από την πλευρά του ο Οθωνας Παπαδόπουλος στην πολυσέλιδη αναφορά του, κάνει λόγο για «αναγκαία άμεση παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου για να παύσει -επιτέλους- η απαράδεκτη κατάσταση». Και καταλήγει πως: «είναι ζήτημα τιμής για τον επαγγελματικό μας κλάδο η κίνηση άμεσης πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του συγκεκριμένου συναδέλφου, ώστε να του καταστεί γνωστή η υποχρέωση που έχει έναντι όλων μας για την τήρηση των προβλεπόμενων στον Κώδικα Περί Δικηγόρων και στον Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος, κανόνων τους οποίους επιδεικτικά περιφρονεί και συστηματικά παραβιάζει, προσβάλλοντας ευθέως, όχι μόνον τον Δικηγορικό Σύλλογο ως φορέα αλλά και το σύνολο των συναδέλφων».

Η αναφορά γίνεται με αφορμή της υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και μέσα αναφέρονται χρονικά τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση σε σχέση με τους δύο δικηγόρους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.