Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πτέραρχος Ιατρίδης στο Kontra: Η Τουρκία δεν έχει Πολεμική Αεροπορία – Με drones δεν κερδίζεις πόλεμο

Μοιραστείτε το

Ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης Αντιπτέραρχος ε.α. επίτιμος Διοικητής Αεροπορικής Υποστήριξης στο δελτίο Kontra News 9:30 με τον Γιώργο Μελιγγώνη

Η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ και τα υπουργεία Άμυνας των χωρών μελών της Συμμαχίας, αρχεία από τα ραντάρ της, από τα οποία προκύπτει -όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα- η παρενόχληση των τουρκικών μαχητικών F-16 που εκτελούσαν πτήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο από το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 της Ελλάδας.

Τις τουρκικές διαρροές για «λοκάρισμα» τουρκικών F-16 από ελληνικούς S-300 έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, αποδίδοντας τις νέες αυτές προκλήσεις στην προπαγάνδα της Άγκυρας, αλλά και σε προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης στην ίδια γραμμή πλεύσης με τον Τούρκο πρόεδρο, κυκλοφόρησαν με προκλητικούς τίτλους, γράφοντας ότι «η Ελλάδα θέλει πόλεμο».

Χαρακτηριστικά, η Yeni Safak κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» αναφερόμενη στο ζήτημα των S-300.

Η εφημερίδα, επικαλείται μάλιστα δύο σενάρια: ή ότι η Ελλάδα θέλει πόλεμο ή θέλει να αναγκάσει την Τουρκία να μετακινήσει τους S-400 στα παράλια του Αιγαίου και να φέρει σύγκρουση της Δύσης με την Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.