Κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού από τη Ηellenic Train προς τους μηχανοδηγούς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Όπως τονίζουν οι συνθήκες εργασίας είναι δυσμενείς στη λειτουργία των σιδηροδρόμων ενώ όσοι αναδεικνύουν προβλήματα «διώκονται» από την εταιρεία.
Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών στην Hellenic Train Γιώργος Μανώλης μιλώντας στο Open.
Όσοι αναδεικνύουν τα προβλήματα και τα κάνουν γνωστά στον σιδηρόδρομο βρίσκονται αντιμέτωποι με μπουλινγκ και άλλες εκφοβιστικές μεθόδους.
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μανώλης ανέφερε πως «είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερις συνδικαλιστές έχουν οδηγηθεί στο πειθαρχικό, είτε χωρίς αφορμή, είτε για λόγους τυπικούς που κάποιοι θέλουν να τους μετατρέψουν σε ουσιώδεις».
Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών στην Hellenic Train μίλησε «για την ανασφάλεια προς τον εργοδότη, και πρόσθεσε ότι «επικρατεί αίσθηση καταπίεσης» στους χώρους εργασίας της εταιρείας.
Ο ίδιος έφερε παράδειγμα σημειώνοντας πως «μηχανοδηγός εκλεγμένος συνδικαλιστής, ο οποίος παραβρέθηκε σε εκδήλωση πριν από δύο μήνες για τα Τέμπη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έλαβε «κλήση σε απολογία», για να δώσει για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί εν ώρα υπηρεσίας.
Σε άλλο σημείο ο Γιώργος Μανώλης είπε πως συνάδελφοί του με διάφορες «προφάσεις» καλούνται να απολογηθούν ενώ η διοίκηση, «παρακολουθεί τα social των εργαζομένων τις αναρτήσεις τους και έπειτα τους καλούν για εξηγήσεις».
Υπενθυμίζεται, ότι χθες η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης σε ανακοίνωσή της περιέγραψε αναλυτικά το κακό κλίμα σε βάρος των Μηχανοδηγών, που καλλιεργεί συστηματικά την τελευταία περίοδο η διοίκηση της Hellenic Train.
«To Σωματείο μας ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ όσα ακούστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή αλλά και γράφτηκαν σε δημοσιεύματα για κλίμα των Μηχανοδηγών, που καλλιεργεί συστηματικά την τελευταία περίοδο η Διοίκηση της Hellenic Train.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερεις συνδικαλιστές έχουν οδηγηθεί στα πειθαρχικά , είτε χωρίς αφορμή, είτε για λόγους τυπικούς που κάποιοι θέλουν να τους μετατρέψουν σε ουσιώδεις
Για το θέμα αυτό (και άλλα γύρω από την ασφάλεια κυκλοφορίας) έχουμε προσφύγει στον ΟΜΕΔ αλλά η Hellenic Train δήλωσε ότι δεν θα προσέλθει στον διάλογο, δείχνοντας ότι δεν έχει διδαχθεί τίποτα από το έγκλημα των Τεμπών, ενώ αγνοεί επιδεικτικά τα όσα ισχύουν στην Μητρική Trenitalia και τον Όμιλο Ferrovie Dello Stato Italiane.
Ακόμα χειρότερα, αντί να λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας κυκλοφορίας, η Hellenic Train πρότεινε επίσημα στο Υπουργείο Μεταφορών να αφαιρεθεί από την καμπίνα Μηχανοδήγησης ο 2ος Μηχανοδηγός (!!!!) και ενώ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ το Εtcs.
Πρόκειται για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ της Διοίκησης της Hellenic Train, που θα βρει ΑΠΕΝΑΝΤΙ της όχι μόνο τους Μηχανοδηγούς, αλλά το ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».