Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2025

Προφυλακίστηκε ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της

Στη φυλακή οδηγείται, μετά από την πολύωρη απολογία του, ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της, τον Ιανουάριο του 2022, στο Κολωνάκι.

Η 87χρονη μητέρα του είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο σπίτι της στις 29 Ιανουαρίου του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για ακυρότητα της προδικασίας.

Η υπόθεση της φωτιάς στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας, αρχικά είχε θεωρηθεί ατύχημα, ωστόσο νεότερα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και οι τοξικολογικές εξετάσεις, οδήγησαν τις δικαστικές αρχές στην έκδοση εντάλματος σύλληψης την επομένη των Χριστουγέννων, σε βάρος του γιου του θύματος.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία που όχι μόνο αποκλείουν το ατύχημα, αλλά καταδεικνύουν σχεδιασμένη εγκληματική ενέργεια για την οποία μοναδικός θεωρούμενος δράστης είναι ο 60χρονος.

Μεταξύ αυτών είναι ο εντοπισμός εύφλεκτου υλικού εντός του διαμερίσματος, το οποίο δεν είχε ίχνη παραβίασης, αλλά και στα ρούχα της γυναίκας. Κρίσιμα επίσης για την πορεία της υπόθεσης, αποδείχθηκαν τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων που κατέδειξαν ότι στο θύμα είχε χορηγηθεί μεγάλη δόση ηρεμιστικής ουσίας.

«Το θύμα δεν ήταν εν ζωή όταν ξέσπασε η φωτιά στο διαμέρισμα», όπως εκτιμάται από τους ειδικούς με βάση τις μικρές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που βρέθηκε στο αίμα της γυναίκας. Όπως φαίνεται, η 87χρονη είχε ασφυκτικό θάνατο, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ηρεμιστικής ουσίας.

Η εκτίμηση των αρχών είναι ότι η φωτιά ήταν το τελικό στάδιο στην αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στον βίαιο θάνατο της γυναίκας.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή