Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πορτοφολάδες «high tech» ξάφριζαν ηλικιωμένους και γυναίκες σε ΜΜΜ – Πώς δρούσαν οι 6 σπείρες στην Αθήνα (Εικόνες)

Πώς οι πορτοφολάδες χτυπούσαν στο Μετρό, αλλά και σε λεωφορεία, Τραμ και Ηλεκτρικό.

Μοιραστείτε το

Νέα ντοκουμέντα από τη δράση των έξι εγκληματικών οργανώσεων που «ξηλώθηκαν» από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τη γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 57 ατόμων και την ταυτοποίηση περισσότερων από 100 προσώπων, τα οποία εμπλέκονται σε σοβαρές υποθέσεις κλοπών, διαρρήξεων, παράνομων όπλων και ναρκωτικών.

Μεταξύ άλλων, προκύπτει ότι τα μέλη της συμμορίας με την «ιδιότητα» του πορτοφολά είχαν «χωρίσει» σε «τομείς» τους συρμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Οι Αλβανοί αναλάμβαναν τη μπλε γραμμή του Μετρό και οι Ρουμάνοι το υπόλοιπο δίκτυο. Δεν ήταν όμως μόνο το Μετρό τόπος δράσης τους, καθώς «χτυπούσαν» και σε λεωφορεία, Τραμ και Ηλεκτρικό.

Ενδεικτικός είναι ο παρακάτω διάλογος για τη «μοιρασιά» των πεδίων δράσης τους:

  • «C. V.»: Καλά! Πάρτε με τηλέφωνο! Έλα ρε αδελφέ γιατί δεν… δεν θα κάτσω έτσι σε αυτό το στιλ. Δεν θα πάω πια στη μπλε (σ.σ. εννοεί στη μπλε γραμμή του Μετρό), όχι, όχι…!
  • «S. I.»: Όχι ρε, τι στο διάολο! Τι κάνουμε κάτω; Δεν κάνουμε φράγκο! Έτσι πάνω στη πράσινη κάνουμε λεφτά.
  • «C. V.»: Όχι, δεν πάω πια στη μπλε! Τέλος, τελείωσα με αυτή την μπλε, όχι! Γιατί θα έχω και μπλεξίματα με τους Αλβανούς στο τέλος και ούτε κάνω λεφτά!
  • «S. I.»: Και θα μπλέξουμε και με τους Αλβανούς.

Το απίστευτο είναι ότι για να μπορούν να «σηκώνουν» χρήματα από τις τραπεζικές κάρτες που έκλεβαν από τα πορτοφόλια των θυμάτων τους, διέθεταν ακόμα και μηχανήματα POS, ενώ στο στόχαστρο τους έμπαιναν κυρίως ηλικιωμένοι ή νεαρές γυναίκες αλλά και όσοι είχαν πορτοφόλια ή κινητά σε εξωτερικές τσέπες ή σε τσάντες πλάτης.

Σε άλλη συνομιλία προκύπτει ότι δύο μέλη του κυκλώματος σκέφτονταν λόγω απεργίας στο Μετρό να πάνε στο αεροδρόμιο για να κλέψουν, όμως ανησυχούσαν μήπως στο αεροδρόμιο βρίσκεται ήδη ομάδα Αλβανών.

  • «G.»: Δεν έχω ιδέα! Λες να είναι αυτοί οι Αλβανοί από εκεί; Ούτε από εκεί να μην μας αφήνουν; Γ*** την οικογένεια τους! Γιατί αν δεν δουλεύουν τα μετρό!
  • «P.»: Μπορεί να είναι οι Αλβανοί ναι! Μα τέτοια ώρα: Το πρωί έρχονται αυτοί έτσι δεν είναι; Το μεσημέρι δεν βγαίνουν!
  • «G.»: Μόνο το πρωί ναι!
  • «P.»: Τι κάνεις έρχεσαι με τα πόδια προς εμάς;
  • «G.»: Να πάμε μέχρι το αεροδρόμιο λέτε εσείς;
  • «P.»: Δεν θα πάμε αν λες εσύ ότι θα βρούμε τους Αλβανούς από εκεί!

Είναι τόσο μεγάλη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και τόσοι πολλοί οι κατηγορούμενοι που μόνο το διαβιβαστικό αριθμεί 1.800 σελίδες, ενώ η δικογραφία μεταφέρεται μόνο σε πολύ μεγάλες κούτες. Μόνο τρεις σελίδες αποτελεί η αναφορά στις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης. Σύρματα ήταν τα κινητά, πεθαμένος ήταν το κλεμμένο πορτοφόλι ή η τσάντα, τα άσχημα ήταν τα κλοπιμαία, το καθάρισμα ήταν η κλοπή, το ψάρεμα επίσης η κλοπή, κόκκινα ήταν τα διαβατήρια, σαλάμι το μερίδιο του καθένα στο κέρδος, αρουραίος το ναρκωτικό, κορόιδα τα θύματα, ντυμένοι οι αστυνομικοί, ινδιάνος επίσης το θύμα, τρενάκι η γραμμή 1 του Ηλεκτρικού, πλαστικά οι τραπεζικές κάρτες, μεταλλικό παξιμάδι ο κωδικός PIN των κλεμμένων κινητών.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που βρήκαν οι αστυνομικοί σε κινητό τηλέφωνο συλληφθέντα για την «ιστορία» τσάντας «LOUIS VUITTON», καφέ χρώματος, στην οποία αναγράφεται και η αξία της και συγκεκριμένα 3.600 ευρώ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η συγκεκριμένη τσάντα είχε αφαιρεθεί μεταξύ των ωρών 22:00 έως τις 10:30 ώρα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο δράστης είχε σπάσει το φινιστρίνι του οδηγού του οχήματός που ήταν παρκαρισμένο δίπλα από την οδό Πατησίων στην Αθήνα και από το εσωτερικό του αφαίρεσε την συγκεκριμένη τσάντα, έναν φορητό υπολογιστή αξίας χιλίων ευρώ, δύο παλτά και μία καμπαρντίνα αξίας 500 ευρώ. Το αυτοκίνητο και τα κλεμμένα αξεσουάρ και ρούχα ανήκουν σε καθηγήτρια πανεπιστημίου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.