Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενείς αρνούνται εξιτήρια γιατί δεν έχουν πού να πάνε

Μοιραστείτε το

Την εφιαλτική κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ διά του προέδρου της Μιχάλη Γιάννακου, ο οποίος στηλιτεύει τη δυναμική επανεμφάνιση των ράντζων, αλλά το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχει εμφανιστεί, με ασθενείς που αρνούνται να πάρουν εξιτήριο γιατί δεν έχουν πού να μείνουν.

«Όνειδος για το κράτος πρόνοιας η παραμονή ασθενών επί μήνες στα νοσοκομεία επειδή δεν έχουν πού να πάνε. Οι περισσότεροι στις παθολογικές κλινικές σε περίοδο ράντζων. Παράδειγμα σήμερα πέντε κοινωνικά περιστατικά στο Αττικό που πλημμύρισε με ράντζα μετά τη χθεσινή εφημερία», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι «αυτό δεν είναι κοινωνικό κράτος που έχουμε. Πού είναι η τοπική αυτοδιοίκηση; Πού είναι το κράτος πρόνοιας.

Άτομα με κοινωνικά προβλήματα χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον παραμένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα στα Νοσοκομεία νοσηλευόμενοι χωρίς να χρειάζονται νοσηλεία επειδή δεν έχουν που να πάνε.

Σε άλλους κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα, άλλοι δεν έχουν σπίτι, άλλοι δεν έχουν χρήματα για φαγητό.

Προσπαθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων μέσω των δήμων που ανήκουν, μέσω των δημόσιων προνοιακών μονάδων να πάρουν εξιτήριο αλλά συναντούν τείχος. Δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στο δρόμο.

Οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες είναι απλησίαστες οικονομικά και οι δημόσιες προνοιακές μονάδες λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν λίστα αναμονής πάνω από ένα χρόνο για φιλοξενία».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.