“Πνίγηκε” η Κέρκυρα: πλημμύρες κατολισθήσεις – Ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταβαίνει στο νησι
Τεράστιες καταστροφές στη βόρεια Κέρκυρα από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί. Κλειστά τα σχολεία, επιχειρούν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.
Κατολισθήσεις, πτώσεις βράχων, αποκλεισμένοι δρόμοι και πλημμυρικά φαινόμενα στη βόρεια Κέρκυρα είναι ο απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τα ξημερώματα το νησί.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα χωριά Καρουσάδες, Βελονάδες, Σιδάρι, όπου κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στους δρόμους.
Μια ολόκληρη πλαγιά κατέρρευσε, στο σημείο όπου βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρές ζημιές σε περιπολικά και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο χώρο. Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους αστυνομικούς εντός του ΑΤ, καθώς οι δρόμοι γύρω από το σημείο δεν είναι προσβάσιμοι.
Το χωριό των Καρουσάδων είναι αποκλεισμένο εξαιτίας της κατολίσθησης και την κατάρρευση διώροφου κτηρίου στο κέντρο του χωριού, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν άνθρωποι.
Από Ιωάννινα σπεύδουν ήδη 4 άνδρες 5η ΕΜΑΚ, με δυο σωστικές λέμβους, αντλίες υδάτων και διασωστικό εξοπλισμό για να μεταβούν στην Κέρκυρα.
Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα έργου της πολιτικής προστασίας του δήμου και της περιφέρειας ενώ από Καρουσάδες έως Ρόδα υπάρχει διακοπή στην ηλεκτροδότηση.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της βόρειας Κέρκυρας θα είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα σε Καρουσάδες, Βελονάδες, Αυλιώτες, ειδικό σχολείο Βελονάδων, νηπιαγωγείο Καβαδάδες, Αγρός και Περουλάδες.
Στο νότιο τμήμα του νησιού προβλήματα εντοπίζονται προβλήματα κυρίως στον οδικό άξονα από Μοραΐτικα έως και Τσάκι Μπενιτσών από κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
Στην Κεντρική Κέρκυρα δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρά προβλήματα
Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε ισχύ το απαγορευτικό για τα πλοία ανοιχτού τύπου. Τα δρομολόγια από και προς Ηγουμενίτσα πραγματοποιούνται μόνο με κλειστού τύπου.
“Βιβλική καταστροφή, έχουμε πολλές πλημμύρες”
“Μιλάμε για μια βιβλική καταστροφή, οι νεροποντές που έγιναν μέσα σε 45 λεπτά ήταν πάνω από 300 χιλιόστα, δηλαδή το 1/4 της βροχής ολάκερου του χρόνου” περιέγραψε μιλώντας στο ACTION24, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γεώργιος Μαχειμάρης
“Έχουμε μεγάλες καταστροφές ιδιαίτερα στο χωριό των Καρουσάδων, στο Σιδάρι, στους Καβαδάδες, στους Περουλάδες, στους Αυλιώτες, σε όλο το κεντρικό περιφερειακό δίκτυο, πολλές πλημμύρες, πολλά αυτοκίνητα τα οποία χάθηκαν και πήγαν στα ρέματα, δυο-τρια σπίτια πλημμύρισαν [..] Έχουν πλημμυρίσει σχεδόν όλα τα ποτάμια, έχει κινητοποιηθεί όλο το συνεργείο της Πολιτικής Προστασίας” πρόσθεσε.
Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος, πολλά χωριά παραμένουν χωρίς ρεύμα ενώ “σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε νερό”.
Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας καλεί όλους τους οδηγούς να κινούνται με εξαιρετική προσοχή στους δρόμους, λόγω της συνεχούς επέλασης της κακοκαιρίας και των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο με σοβαρές κατολισθήσεις.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης