Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2026

Πιερία: Τραγωδία με πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους – Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Τραγική κατάληξη είχε η πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους το μεσημέρι της Κυριακής (18/10) στην Κονταριώτισσα Πιερίας, καθώς και οι δύο επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας μεταξύ 55 και 60 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μετά τη συντριβή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το αεροσκάφος ελαφρού τύπου κατέπεσε σε ξερή κοίτη ποταμού, σε μικρή απόσταση από τον αεροδιάδρομο της Αερολέσχης Πιερίας. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 13:50, με αποτέλεσμα να σημάνει άμεσα συναγερμός.

Στο σημείο έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι εντόπισαν τους δύο άνδρες εκτός του αεροσκάφους, χωρίς τις αισθήσεις τους. Ακολούθησε η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο, όπου τους παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Οι δύο επιβαίνοντες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Από την πτώση του αεροσκάφους δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, καθώς δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στις εγκαταστάσεις της Αερολέσχης Πιερίας.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή