Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πέτρος Φιλιππίδης: Εξαιτίας της δίκης μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου

Μοιραστείτε το

Υστερα από 10 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, που καταθέτουν οι μάρτυρες και τα φερόμενα ως θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο ηθοποιός και θιασάρχης απολογείται σήμερα (9/1) ενώπιον του ΜΟΔ για τον βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού που του καταλογίζουν. Ο ηθοποιός έφτασε νωρίς το πρωί στο κτήριο όπου διεξάγεται η δίκη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, τον γιο του και τους δικηγόρους του.

Μάλιστα, η εκ των δικηγόρων του, Κική Πακιρτζίδου δήλωσε ότι η υγεία του είναι επιβαρυμένη. Μάλιστα, φέρεται να έχει υποδείξει κι ένα άτομο ως «υποκινητή», τον οποίο κατηγορεί ο Φιλιππίδης ότι βρίσκεται πίσω από μια «ενορχηστρωμένη επίθεση» εναντίον το. Πιθανολογείται ότι κατά τη σημερινή του απολογία θα ονοματίσει τον άνθρωπο που κατηγορεί ότι κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

«Με λένε Πέτρο, μεγάλωσα σε περιοχή με μπουρδέλ@»

«Με με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό». Ετσι ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο γνωστός ηθοποιός σκηνοθέτης που κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού νεαρών συναδέλφων του.

«Όπως καταλαβαίνετε είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Γεννήθηκα το 1962, αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρόνια. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο…

Πρόεδρος: Είχατε πάντα ένα κείμενο. Εδώ είναι η πραγματική ζωή.

«Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δίκης μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό γι αυτές. Όχι μόνο γι αυτές. Για όλες τις γυναίκες» ανέφερε ο ηθοποιός.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.