Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πέτρος Φιλιππίδης: Ελεύθερος αλλά ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού – Τα ελαφρυντικά που δεν αναγνωρίστηκαν

Μοιραστείτε το

Ελεύθερος, εκτός φυλακής, τουλάχιστον μέχρι την έφεση και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, θα παραμείνει ο Πέτρος Φιλιππίδης που καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών. Η ποινή που του επιβλήθηκε αφορά τις δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014. Στο ηθοποιό έχουν επιβληθεί παράλληλα περιοριστικοί όροι που τον υποχρεώνουν να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένει, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Πρόκειται αφενός για το περιστατικό στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010, αφετέρου τα όσα έγιναν στο αυτοκίνητο 1η Αυγούστου 2014 στο Παλαιό Ψυχικό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που από την πλευρά του έκανε λόγο για κατάπτωση της κατηγορίας του βιασμού ενώ εκτίμησε πως «θα αθωωθεί και γι αυτές τι δύο απόπειρες βιασμού».

Απορρίφθηκαν το ελαφρυντικά που ζήτησε ο Φιλιππίδης

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα τον Πέτρο Φιλιππίδη ένοχο γι αυτές τις δύο απόπειρες βιασμού απορρίπτοντας τα δύο ελαφρυντικά που ζητούσε και αποδεχόμενο την σχετική εισήγηση του εισαγγελέα που είχε ζητήσει να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατηγορία του βιασμού, το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως και έκρινε τον ηθοποιό αθώο.

Πέρα από τις καταγγελίες, που έγιναν κατηγορίες, για βιασμό και απόπειρες βιασμού, ο Πέτρος Φιλιππίδης καταγγέλθηκε για μία σειρά περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και για άκρως επιθετική συμπεριφορά προς τους συναδέλφους του ηθοποιούς, με τους οποίους συνεργάστηκε κυρίως στο θέατρο, έχοντας ο ίδιος πότε τον ρόλο του θιασάρχη, πότε αυτόν του σκηνοθέτη και πότε του πρωταγωνιστή.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.