Πειραιάς: Πώς έχασαν τη ζωή τους ο 28χρονος δικηγόρος και η 24χρονη στο κλειστό γκαράζ

Flash Reading by Kontra AI
  • Τραγωδία στον Πειραιά: Ένας 28χρονος δικηγόρος και μια 24χρονη βρέθηκαν νεκροί σε κλειστό γκαράζ με το αυτοκίνητο σε λειτουργία.
  • Οι ιατροδικαστικές αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατος οφείλεται σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ή άλλα καυσαέρια.
  • Η υπόθεση αναδεικνύει τον κίνδυνο παραμονής σε αυτοκίνητο με αναμμένο κινητήρα σε κλειστό χώρο χωρίς επαρκή εξαερισμό.

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον Πειραιά, όπου ένας 28χρονος δικηγόρος και μία 24χρονη ασκούμενη δικηγόρος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους, σε κλειστό γκαράζ πολυκατοικίας στην οδό Μήλου. Οι δύο νέοι άνθρωποι εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου χωρίς τις αισθήσεις τους από τον πατέρα του 28χρονου, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατό τους.

Οι αστυνομικές και ιατροδικαστικές Αρχές εξετάζουν όλα τα δεδομένα, με το επικρατέστερο σενάριο να είναι εκείνο της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα ή άλλα καυσαέρια. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το αυτοκίνητο βρέθηκε με τη μηχανή σε λειτουργία και τον κλιματισμό ενεργοποιημένο, ενώ ήταν σταθμευμένο σε κλειστό γκαράζ.

Πειραιάς: Πώς επήλθε ο θάνατος του ζευγαριού

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δύο νέοι πιθανότατα παρέμειναν μέσα στο αυτοκίνητο με τον κινητήρα και το κλιματιστικό αναμμένα, με αποτέλεσμα να εκτεθούν σταδιακά σε επικίνδυνες συγκεντρώσεις καυσαερίων. Οι Αρχές εκτιμούν ότι έχασαν τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια επήλθε ο θάνατός τους.

Καθοριστικό ρόλο στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αναμένεται να παίξουν οι τοξικολογικές και οι εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες θα επιβεβαιώσουν την ακριβή αιτία θανάτου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα έως τώρα ευρήματα, δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη πάλης, τραύματα ή άλλα στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις που να στηρίζουν το ενδεχόμενο αυτοχειρίας.

Πώς ένα αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί σε παγίδα θανάτου

Το περιστατικό αναδεικνύει έναν κίνδυνο που πολλοί οδηγοί υποτιμούν. Η παραμονή μέσα σε αυτοκίνητο με τον κινητήρα και τον κλιματισμό σε λειτουργία, όταν το όχημα βρίσκεται σε κλειστό γκαράζ ή σε χώρο χωρίς επαρκή εξαερισμό, μπορεί να αποβεί μοιραία.

Πολλοί θεωρούν ότι η ενεργοποίηση της ανακύκλωσης του αέρα στον κλιματισμό αρκεί για να τους προστατεύσει. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτό δεν αποτελεί εγγύηση. Όσο ο κινητήρας παραμένει αναμμένος, τα καυσαέρια συσσωρεύονται στον κλειστό χώρο, αυξάνοντας τη συγκέντρωση μονοξειδίου του άνθρακα και άλλων επικίνδυνων αερίων. Ανάλογα με τις συνθήκες, τα αέρια αυτά μπορεί να εισέλθουν στην καμπίνα του οχήματος, ακόμη και όταν ο κλιματισμός λειτουργεί με ανακύκλωση.

Η εξέλιξη μιας τέτοιας κατάστασης εξαρτάται από παράγοντες όπως είναι το μέγεθος του γκαράζ, ο βαθμός εξαερισμού και η στεγανότητα του χώρου. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να μην παραμένει ποτέ σε λειτουργία ο κινητήρας αυτοκινήτου για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σε κλειστό χώρο.

Ποιοι ήταν οι δύο νέοι

Το ζευγάρι βρισκόταν στην αρχή της επαγγελματικής του πορείας. Ο 28χρονος Ιάσονας Μπαρελιέ ήταν δικηγόρος με ιδιαίτερα αξιόλογη ακαδημαϊκή και επαγγελματική διαδρομή. Εργαζόταν σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του και συμμετείχε ενεργά στην ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αγωνιζόμενος με τον Δράκοντα ΔΣΑ. Η 24χρονη ήταν ασκούμενη δικηγόρος και έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, έχοντας μπροστά της ολόκληρη τη ζωή.

Η είδηση του θανάτου τους έχει προκαλέσει σοκ και βαθιά συγκίνηση τόσο στον νομικό κόσμο όσο και στις οικογένειες και στους φίλους τους, που αδυνατούν να πιστέψουν πως δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τόσο τραγικό τρόπο.

Οι απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη μέσα στο γκαράζ αναμένονται τις επόμενες ημέρες, όταν ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα φωτίσουν τις τελευταίες στιγμές του 28χρονου και της 24χρονης

parapolitika.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή