Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πάτρα: Στη ΓΑΔΑ η η αδερφή της Πισπιρίγκου – Ερχονται νέες διώξεις

Μοιραστείτε το

Ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη, ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα που σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, προήλθαν από εγκληματική ενέργεια.

Στα γραφεία της ΓΑΔΑ αναμένεται να βρεθεί και να καταθέσει η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα που βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας ότι πέθανε η Ίριδα. Παράλληλα θεωρείται βέβαια πως και η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για τον θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας.

Η δικογραφία, το πόρισμα και όλες οι καταθέσεις που έχουν δοθεί θα πάνε στα χέρια των εισαγγελέων που εποπτεύουν την έρευνα. Αυτοί είναι που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία και το πόρισμα και στη συνέχεια θα καταλήξουν στα πρόσωπα εκείνα που θα καλέσουν ως ύποπτους για να δώσουν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε το MEGA, οι εισαγγελείς θα εκτιμήσουν ταυτόχρονα και τι στοιχεία είχαν οι ιατροδικαστές που είχαν αρχικά αποδώσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε παθολογικά αίτια, καθώς εάν δεν είχαν καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα ίσως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη θα είχε σωθεί.

Ψάχνουν τον δολοφόνο

Το πόρισμα των δυο έμπειρων ιατροδικαστών που παραδόθηκε εχθές στο τμήμα ανθρωποκτονιών, θα φτάσει στη συνέχεια στα χέρια των εισαγγελέων οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν και σε βάρος ποιων θα ασκήσουν νέες διώξεις.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις που έγιναν στα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ δεν συνέδεσαν τους θανάτους των άτυχων κοριτσιών με ύποπτη ουσία, όπως η κεταμίνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δείγματα στη φορμόλη ήταν πολύ μικρά για να τα «εκμεταλλευτεί» το ειδικό μηχάνημα-φασματογράφος. Συνεπώς, ήταν βέβαιο πως ο θάνατος των παιδιών δεν μπορούσε να αποδοθεί σε δηλητηρίαση από κεταμίνη ή κάποια άλλη τοξική ουσία.

Η καθοριστική τεχνική

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, το «κλειδί» για την εξιχνίαση των θανάτων ήταν μια ειδική τεχνική που πραγματοποιήθηκε σε εργαστήριο της Αθήνας από παθολογοανατόμο και απέδειξε πως τα δυο κοριτσάκια δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Στο άκουσμα του πορίσματος η προφυλακισμένη μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε στην αθωότητά της.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.