Πάτμος: Τα ήθη και τα έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής- Πως φτιάχνεται η παραδοσιακή πίτα

Κάθε τόπος και ένα πασχαλινό έθιμο και έδεσμα. Στην Πάτμο, η παραδοσιακή πίτα του νησιού είναι το μυστικό των ημερών, όπως λέει ο Αριστείδης Μιαούλης.

«Ήταν μία διαδικασία που παλιότερα την έκαναν οι άνδρες όσον αφορά την παρασκευή του ζυμαριού. Τώρα βέβαια την κάνουν οι γυναίκες, ακόμη και σήμερα με τον παραδοσιακό τρόπο.
Αυτή η πίτα εξακολουθεί να κυκλοφορεί στο νησί και να είναι κάτι το οποίο παίρνει για σουβενίρ ο επισκέπτης που θα βρεθεί αυτές τις ημέρες στο νησί της Πάτμου»,
όπως λέει ο κ.Μιαούλης.

Η κα. Μαρία μέσω της εκπομπής «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 παρουσίασε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής αυτής της πίτας, αλλά και τον  «κροκόδειλο».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή