Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πατέρας Αντώνιος: Καταθέτει αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως ανηλίκων

Μοιραστείτε το

Την εξαίρεση της εισαγγελέως ανηλίκων Κατερίνας Κοπελάκη αναμένεται να ζητήσει ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος ο οποίος έχει κληθεί ως ύποπτος για το κακούργημα της κατάχρησης σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδυνάμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι του ιερέα, ζήτησαν νέα προθεσμία, μετά τις 20 μέρες που είχαν λάβει, προκειμένου να προετοιμάσουν επαρκώς τις εξηγήσεις των συνολικά 5 υπόπτων. Ωστόσο, υπήρξε προφορική άρνηση της εισαγγελέως, Κατερίνας Κοπελάκη, παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση έλαβε αντίγραφα της ογκώδους δικογραφίας στις αρχές Ιανουαρίου.

Παράλληλα η άρνηση αυτή της εισαγγελέως έχει ως αποτέλεσμα το αίτημα εξαίρεσής της στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο π. Αντώνιος καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση σε δύο εισαγγελείς της Εισαγγελίας Ανηλίκων για την διάπραξη ενός κακουργήματος και ενός πλημμελήματος. Ο ίδιος καλείται να αντικρούσει τις καταθέσεις για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, αλλά και για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών εργαζομένων στην ΜΚΟ σε βάρος άλλων παιδιών.

Με το τέλος της διαδικασίας των εξηγήσεων από τους οκτώ ελεγχόμενους της υπόθεσης, οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και τις ανωμοτί καταθέσεις των υπόπτων και θα αποφασίσουν για την ποινική αντιμετώπιση που θα έχει ο καθένας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.