Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παρέμβαση εισαγγελέα για νεκρά ζώα έξω από κτηνοτροφική μονάδα

Μοιραστείτε το

Οι εικόνες με νεκρά ζώα έξω από κτηνοτροφική μονάδα της Ζηλευτής προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, που παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης προκειμένου διαπιστωθεί για ποιους λόγους δεν προχώρησε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προβλεπόμενη καύση ή ταφή των νεκρών ζώων με τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία να είναι προφανής.

Σύμφωνα με το trikalaopinion.gr, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ζηλευτής έχει ήδη καταθέσει, ενώ κλήθηκε να καταθέσει εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Φόρη Ρόμπο να αναμένεται να είναι αυτός που θα δώσει τις εξηγήσεις.

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, από το Συντονιστικό στη Λάρισα, υποστήριξε ότι έχει συλλεγεί το μεγαλύτερο μέρος των νεκρών ζώων, αναφέροντας πως συνολικά συνελέχθησαν και διαχειρίστηκαν (ταφή ή αποτέφρωση) περί τα 70.000 νεκρά ζώα και περί τα 110.000 πτηνά. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα 13 μονάδες στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.