Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παντρεύτηκε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ με τον σύντροφό του Αναστάσιο Σαμουηλίδη

Ο γάμος έγινε στον Δήμο Αθηναίων, με τον Χάρη Δούκα να δίνει συγχαρητήρια στο ζευγάρι

Μοιραστείτε το

Παντρεύτηκε ο Αύγουστος Κορτώ τον σύντροφό του δικηγόρο Αναστάσιο Σαμουηλίδη.

Ο γάμος έγινε στον Δήμο Αθηναίων, με τον Χάρη Δούκα να δίνει συγχαρητήρια στο ζευγάρι.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Auguste Corteau (@auguste_corteau)

Ο γνωστός συγγραφέας έκανε γνωστή την είδηση του γάμου του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον αγαπημένο του στο Δημαρχείο Αθηνών και ο Αύγουστος Κορτώ έγραψε: «Η βέρα κι η καρδιά μου γράφουν τ’ όνομά σου».

Αφού δημοσίευσε μία φωτογραφία του, στην οποία χαμογελά στον καθρέφτη και δείχνει τη βέρα του, έγραψε: «Και τώρα που κόπασε λίγο το καρδιοχτύπι… Τι άλλαξε, πέρα απ’ τη γιορτή, τη χαρά, την αγάπη των ανθρώπων της καρδιάς μου – κι αυτή τη μικρή λάμψη στο χέρι μου;».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Όσο κρατούσε η τελετή, όσο φιλούσα κι αγκάλιαζα τον άντρα μου, μέσα στους φίλους έστεκε, αόρατο σχεδόν, ένα παιδί δεκάξι χρόνων. Με κοίταζε με κατάπληξη, δυσπιστία, κι άπληστη λαχτάρα. Τον σκέφτομαι συχνά, μα ο νέος ποτέ του δεν είχε τολμήσει να με ονειρευτεί. Κανείς δεν μ’ άκουσε όταν του είπα να πλησιάσει, και να βολευτεί – άλλωστε, τόσα χρόνια, ζει μέσα μου. Αγόρι αλαφροΐσκιωτο, που έλεγε κι ο Γκάτσος, Πετρή της ξεχασμένης μοναξιάς, τα καταφέραμε. Η ζωή μας επεφύλασσε τον Τάσο».

Σημειωτέον, ότι «Πετρής», που αναφέρεται στην ανάρτηση, είναι ο γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Αύγουστος Κορτώ, συγγραφέας. Το ψευδώνυμο αυτό το χρησιμοποιεί στα βιβλία του για ενήλικες, ενώ με το κανονικό του όνομα, Πέτρος Χατζόπουλος, υπογράφει παιδικά βιβλία.

Σωτηρόπουλος: Προσπερνούμε παράλογες προκαταλήψεις που συντρίβονται ως σκεύη κεραμέως

Ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος παρευρέθη στον γάμο ως μάρτυρας.

«Υπάρχουν εκείνες οι σπάνιες στιγμές μέσα στους αιώνες που τα τείχη ανοίγουν, οι καγκελόπορτες των κάστρων ανυψώνονται, οι αλυσίδες υποχωρούν και οι κλειδαριές ξεκλειδώνουν για να υποδεχτούν όσους είχαν μείνει απέξω. Στιγμές που ακόμη και όρη μετακινούνται» έγραψε σε ανάρτησή του.

»Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα στο δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να μετάσχω με την ιδιότητα του μάρτυρα στον πρώτο γάμο ανεξαρτήτως φύλου που τελέστηκε σήμερα, ενώνοντας δύο αγαπημένους φίλους που ευτυχούν μαζί επί είκοσι συναπτά έτη.

»Με την θέσπιση της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο εκκινεί μια ιστορική περίοδος διαμόρφωσης νέων πολιτισμικών ανακατατάξεων. Η πρόσβαση στον γάμο για μια κοινωνική ομάδα που επί αιώνες αποκλειόταν εντάσσει τον θεσμό σε νέες διαστάσεις. Ζούμε την περίσταση κατά την οποία οι αυστηρές και ακαταμάχητες δομές της παράδοσης υποχωρούν και υποκλίνονται μπροστά στον άνθρωπο. Προσπερνούμε παράλογες προκαταλήψεις που συντρίβονται ως σκεύη κεραμέως. Είναι η ανθρώπινη αξία που κατανικά την ακλόνητη πεποίθηση ότι τίποτε δεν αλλάζει. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και τα πάντα αλλάζουν, αυτό πλέον αποτελεί περιεχόμενο και της δικής μου μαρτυρίας στην σχετική ληξιαρχική πράξη.

»Το πιο ενδιαφέρον από όλα όμως είναι το πώς θα εξελιχθεί η πρόσβαση στον γάμο. Πέρα δηλαδή από το νομικό μέρος, το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στους τρόπους, τους ήχους, τους φθόγγους, τους στίχους, τις κλίμακες, την τονικότητα, την γραμματική και το συντακτικό που θα νοηματοδοτήσουν τον γάμο εφεξής. Έχουμε σχεδόν άγραφο χάρτη μπροστά μας.

»Ένα τεράστιο πολιτισμικό κοίτασμα που αναμένει την εξόρυξή του».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vasilis Sotiropoulos (@sotiropoulos)

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.