Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πανσέληνος Ιουλίου 2023: Απόψε το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Μοιραστείτε το

Κορυφώνεται απόψε, Δευτέρα (3/7) η Πανσέληνος του Ιουλίου, γνωστή και ως «Φεγγάρι του Ελαφιού».  Το ολόγιομο φεγγάρι θα φαίνεται γεμάτο στον ουρανό για περίπου τρεις ημέρες.

Η Πανσέληνος Ιουλίου 2023 ονομάζεται «Φεγγάρι του Ελαφιού», καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης. Τα ελάφια ρίχνουν και αναγεννούν τα κέρατά τους κάθε χρόνο, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σύνολο όσο περνούν τα χρόνια.

Οι άλλες ονομασίες της

Η «Πανσέληνος του Ελαφιού» έχει κι άλλες ονομασίες όπως «Πανσέληνος του Κεραυνού», «Πανσέληνος του Σανού», «Πανσέληνος του Υδρόμελου».

Τον μήνα Ιούλιο η πανσέληνος έχει πάρει, επίσης, το όνομά της και από φυτά σε κάποιες περιοχές -κυρίως- της Αμερικής: Berry Moon (Anishinaabe), το Moon When the Chokecherries are Ripe (Ντακότα), το Month of the Ripe Corn Moon (Cherokee) και το Raspberry Moon (Algonquin, Ojibwe).

Το Thunder Moon (Western Abenaki) και το Halfway Summer Moon (Anishinaabe) είναι εναλλακτικές παραλλαγές που αναφέρονται στον θυελλώδη καιρό και την καλοκαιρινή περίοδο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.