Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Πύργο, Γύθειο και Ασπρόπυργο

Μοιραστείτε το

Τακτική ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου του Π.Σ. Ανθυποπυραγό Τζίμα Ραφαέλα, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο σχετικά με το σύνολο των αστικών και δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Σε ύφεση η φωτιά στη Μεσσηνία

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 13:45 στον Σχίνο Μεσσηνίας τέθηκε σε ύφεση μέσα σε δύο ώρες.

Στις 14:38 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του Μεσοχωρίου Μεσσηνίας προς ασφαλή κατεύθυνση.

Η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα και 17 οχήματα. Στο έργο κατάσβεσης συμμετέχουν και 14 Φινλανδοί Πυροσβέστες. Επίσης συμμετείχαν από αέρος 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Καλύτερη εικόνα από τον Πύργο Ηλείας

Στις 15:18 ξεκίνησε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο ύψος της Εθνικής Οδού Κυπαρισσίας – Πυργου στο ύψος της γέφυρας του Αλφιού.

Επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέουν υδροφόρες της ΟΤΑ.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Καλύβια Γυθείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε επίσης στις 15:20 σε δασική περιοχή στα Καλύβια Γυθείου και οριοθετήθηκε σε μία ώρα από την έναρξή της. Επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 9 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη ενώ στο έργο κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρες ΟΤΑ.

Οριοθετήθηκε άμεσα η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου στην περιοχή Σοφός Ασπροπύργου στις 15:42 και οριοθετήθηκε άμεσα. Συνεχίζουν να επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.