Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά: «Σώστε τον – Μαζέψτε τον» (βίντεο)

Το βίντεο κατέγραψε επιβάτης άλλου πλοίου

Μοιραστείτε το

Σοκ προκαλεί και νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της Attica Group τον έσπρωξαν ενώ βρισκόταν στον καταπέλτη προσπαθώντας να επιβιβαστεί, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νερό και τελικά να χάσει τη ζωή του.

Στο βίντεο που κατέγραψε επιβάτης άλλου πλοίου με το κινητό του τηλέφωνο, ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει «πάρτε τον, σώστε τον» καθώς ο άτυχος 36χρονος προσπαθει να μείνει στην επιφάνεια του νερού. Δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ το πλοίο συνεχίζει κανονικά τον πλου του σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό, φαίνεται το άψυχο κορμί του άτυχου Αντώνη να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ένας άνθρωπος της βιοπάλης

Το τραγικό θύμα είναι ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Ο Αντώνης, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα ekriti,  ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τις δύο του αδελφές ενώ πρόσφατα είχε χάσει την μητέρα του. Ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, ο άτυχος 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος πληρώματος.

 

Πρόκειται για μέλος δεκαμελούς οικογένειας ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές, ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος

Λίγο αργότερα, η εισαγγελία Πειραιά έδωσε εντολή να συλληφθούν τα δύο άτομα του πληρώματος, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος για το συμβάν. Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Η Διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

“Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών” τόνισε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.