Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ωνάσειο: “Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα” – Διαψεύδει τον δικηγόρο της Πισπιρίγκου

Μοιραστείτε το

“Η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε 7 μήνες πριν τον θάνατό της, ανιχνεύεται στο αίμα για λίγες ώρες” αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, απαντώντας στους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου. “Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης” τονίζεται κατηγορηματικά από το νοσοκομείο.

Ο δικηγόρος της 33χρονης, η οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα και κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μιλώντας νωρίτερα τη Πέμπτη στο STAR ανέφερε πως χορηγήθηκε κεταμίνη στο κοριτσάκι κατά το διάστημα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.’

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2021, αρκετούς μήνες πριν από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, και δεν σχετίζεται με τις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού. “Όμως”όπως είπε ο δικηγόρος, “αυτό δείχνει ότι χρησιμοποιείται πράγματι στην Παιδοχειρουργική και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν νοσοκομειακά. Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ”. Παρόλα αυτά, οι ισχυρισμοί του διαψεύδονται κατηγορηματικά από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση του Ωνασείου αναλυτικά:

“Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, όπου και εξέπνευσε η Τζωρτζίνα, αρχές του 2022, έχει ανακοινώσει επισήμως ότι ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.