Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή» – Τα συγκλονιστικά πλακάτ της πορείας για τα Τέμπη

Από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα, οι διαδηλωτές με πλακάτ στα χέρια πραγματοποίησαν μια μεγαλειώδη πορεία μνήμης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Μοιραστείτε το

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη πορεία στην Αθήνα για τον έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών. Διαδηλωτές κάθε ηλικίας ζήτησαν την απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα, την τιμωρία των υπευθύνων αλλά και τη λήψη μέτρων ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά μια παρόμοια τραγωδία.

Από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα, οι διαδηλωτές με πλακάτ στα χέρια πραγματοποίησαν μια μεγαλειώδη πορεία μνήμης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, ενώ ένα τμήμα της να κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Hellenic Train επί της λεωφόρου Συγγρού. Τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας γράφτηκαν με κόκκινο χρώμα στον προαύλιο χώρο έξω από τη Βουλή.

«Δεν ήτανε δυστύχημα ήταν δολοφονία. Όχι στη συγκάλυψη» και «Δολοφόνοι» έγραφαν δύο πλακάτ που κρατούσαν διαδηλωτές, ο ένας δίπλα στον άλλο. Πιο πίσω ένας άλλος ζητούσε «να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων».

«Όταν μεγαλώσω θέλω να παίρνω το τρένο με ασφάλεια και να σπουδάσω δωρεάν», ανέφερε πλακάτ που κρατούσε ένα παιδί. «Πάρε με (οτ)αν φτάσεις», έγραφε ένα άλλο που κρατούσε μια νεαρή διαδηλώτρια, θυμίζοντας το σύνθημα που κυριάρχησε στις κινητοποιήσεις μετά την τραγωδία.

«(Χ)Ωρα να φύγουμε» αναγραφόταν πάνω σε ένα τρένο που έσερνε φέρετρα σε σκίτσο που κρατούσαν δύο κοπέλες στη διαδήλωση. Στη μια πάνω άκρη έγραφε «Μάνα έφτασα» δείχνοντας ανθρώπους να πηγαίνουν στον ουρανό. Στην άλλη άκρη ένα αιματοβαμμένο χέρι και οι φωτογραφίες των Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Κώστα Αγοραστού.

«Κέρδη πάνω από τις ζωές» και «αγώνες για τις ζωές μας» έγραφαν δύο άλλα πλακάτ. «Πόσο κοστίζουν οι ζωές μας αδερφούλη;», «Δεν θα ζούμε από τύχη», ανέφεραν άλλα, ενώ στον ουρανό της πλατείας συντάγματος μαύρα μπαλόνια ύψωναν έναν πανό με τη λέξη «Δολοφόνοι». «Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», ήταν το σύνθημα σε κονκάρδα που φορούσαν πολλοί.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.