Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Μοιραστείτε το

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή. Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας συμμετείχαν δάσκαλοι και καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές, ναυτεργάτες, αλλά και ορισμένα από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος προκειμένου να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις, την ώρα που η χώρα έχει παραλύσει λόγω της απεργίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ, ενώ «χειρόφρενο» έχουν τραβήξει και τα τρόλεϊ.

 

Για μεγάλο διάστημα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, καθώς και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός και στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

 

Αναλυτικά πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα

Όπως προαναφέρθηκε, το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε από την κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, οι κινητοποιήσεις των οποίων κρίθηκαν παράνομες. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα τελευταία δεδομένα, τα ΜΜΜ θα κινηθούν ως εξής:

Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, ωστόσο, όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, θα μπορεί να συμμετάσχει στην απεργία του ΕΚΑ, η οποία είναι νόμιμη.

Το Μετρό και συγκεκριμένα οι γραμμές 2 και 3, ενώ αρχικά ήταν να λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας, έως τις 13:30, σε νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ έγινε γνωστό ότι δεν λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το Τραμ θα λειτουργήσει επίσης από την έναρξη της κυκλοφορίας, έως τις 13:30

Ο Ηλεκτρικός, δηλαδή η γραμμή 1 του Μετρό, δεν θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας

Όσον αφορά στα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ. Κοινώς, ισχύει η στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως η στάση στα τρόλεϊ εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης και ως εκ τούτου, μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, δεν θα κυκλοφορούν τρόλεϊ στην Αθήνα.

Στον Προαστιακό θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.