Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ
Array

Ο Έβρος, η μικρή Μαρία και ο «εσωτερικός εχθρός»

Μοιραστείτε το

Του ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗ

Η κυβέρνηση με αφορμή την μικρή προσφυγοπούλα Μαρία που «ήταν αλλά δεν είναι νεκρή», παίζει για μία ακόμη φορά το παιχνίδι του «εσωτερικού εχθρού».

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά ο εσωτερικός εχθρός, που «κάνει το παιχνίδι των Τούρκων» και «υπονομεύει την ασφάλεια της πατρίδας». Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα για τη χώρα, τα κόλπα του Ερντογάν είναι πρόβλημα, αλλά η επαναφορά της θεωρίας του εσωτερικού εχθρού

είναι εφιάλτης. Γιατί έρχεται από πολύ παλιά, γιατί θυμίζει (έστω σε καρικατούρα) τον Γ. Παπαδόπουλο που ανακάλυπτε το 1965, «κομμουνιστική δολιοφθορά» στο στράτευμα. Φτου και από την αρχή λοιπόν, όλα τα εργαλεία στο τραπέζι: Οι αριστεροί θα σας πάρουν τα λεφτά (τουλάχιστον της μεσαίας τάξης), οι αριστεροί θα παραδώσουν την χώρα στον εχθρό.

Η υπόθεση των 38 μεταναστών που βρέθηκαν στην νησίδα του Εβρου, ήταν ένα ακόμη επεισόδιο από τα εκατοντάδες παρόμοια

γεγονότα. Άνθρωποι προσπαθούν να πατήσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, σπρώχνονται, εκδιώκονται, απειλούνται και από την Τουρκία, οι αρχές της οποίας στήνουν επεισόδια στον Εβρο ή στην θάλασσα.

Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να βρεθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μπορεί να το έκαναν πάνω στην νησίδα, μπορεί να το κάνουν και τώρα για να πάρουν το πολυπόθητο γι’ αυτούς άσυλο λέγοντας ότι είναι αρεστό στις αρχές.

Ο κ. Μηταράκης την ώρα της κρίσης προσπάθησε απλώς να μην πάρει ακόμη 38 μετανάστες, υιοθέτησε και αυτός πληροφορίες και ρεπορτάζ, ήταν ανακόλουθος, αν και ήταν ο χειριστής της υπόθεσης. Το θέμα του όμως, όπως και συνολικά της κυβέρνησης, δεν είναι να διαλευκάνει την ιστορία, αλλά να φτιάξει προπαγανδιστικό αφήγημα ενόψει εκλογών.

Έτσι άρχισε να φωνάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας, θέλει τα σύνορα ανοικτά, ότι αυτή είναι η πολιτική του. Φυσικά δεν είναι πρωτοφανές, αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ.

Κατηγορεί την αριστερά και όλους όσοι δεν συμφωνούν με την στάση της στο προσφυγικό -μεταναστευτικό, ότι είναι εχθροί της χώρας.

Μόνο που σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα αυτά δεν απαλλάσσουν τον ΣΥΡΙΖA από την απροσεξία του, να μην μελετήσει σε βάθος την υπόθεση, σπεύδοντας να υιοθετήσει την όλη ιστορία, χωρίς να γνωρίζει πηγές και πρόσωπα.

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας έχει ακόμη πολλές εκκρεμότητες Πρέπει όμως να πούμε ότι η οικογένεια της μικρής Μαρίας έχει κάνει αίτηση για εκταφή.

Άρα έχει υποδείξει σημείο στην συγκεκριμένη νησίδα του Εβρου όπου ετάφη, σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις καταγγελίες.

Η υπόθεση αυτή έτσι κι αλλιώς εκκρεμεί και στην ελληνική δικαιοσύνη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Οι προσφυγές έχουν γίνει για να διαπιστωθεί αν τελικώς οι ελληνικές αρχές έχουν λειτουργήσει σύννομα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το ευρωπαϊκό αλλά και το ελληνικό δίκαιο.

Πρέπει επίσης να πούμε ότι και οι 38 όταν μπήκαν στην Ελλάδα, υπέβαλλαν αμέσως αιτήσεις ασύλου. Αιτήσεις που έγιναν αποδεκτές γιατί είναι πρόσφυγες (και όχι μετανάστες που απλώς ζητούν καλύτερη ζωή), δηλαδή είχαν δικαίωμα να αιτηθούν ασύλου. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ελληνικές αρχές, όπως και για την τύχη τους.

«Δράκοι» και νεοφιλελευθερισμός αντάμα

Η κυβέρνηση έχει δύο όψεις στην επικοινωνιακή της πολιτική, που είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής της.

1. Έχει το φιλελεύθερο και νεοφιλελεύθερο πρόσωπο. Ελάχιστο κράτος, καθόλου κοινωνικό κράτος (παρά μόνο προνοιακές πολιτικές), χαμηλή φορολογία στον μεγάλο πλούτο, κ.λπ., κ.λπ.

Ο κ. Μητσοτάκης συνδιαλέγεται και έχει πολιτική για τα υψηλά αμειβόμενα στελέχη απότις τράπεζες έως τις ναυτιλιακές. Το έδειξε και στην συνέντευξη του που μας είπε ότι οι νέοι έφυγαν από την Ελλάδα όχι λόγω της χρεοκοπίας αλλά λόγω της….υψηλής φορολογίας.

2. Και συγχρόνως χρησιμοποιεί την πιο παλιά και ακραία ατζέντα, παίζοντας με τον φόβο, το μίσος, την ανασφάλεια. Παίζει με την πατρίδα, με τους μετανάστες, με τα ζητήματα ασφάλειας.

Διαστρεβλώνοντας τις πραγματικές ανάγκες και τα αληθινά προβλήματα, τα οποία μετατρέπει σε «δράκους».

Τούτες τις μέρες ακούμε ξανά αυτό που ακούσαμε προεκλογικά το 2015 και το 2019, σε διάφορες παραλλαγές: Οι αριστεροί θα σας πάρουν τα λεφτά, θα καταστρέψουν την χώρα, θα ανοίξουν τα σύνορα, θα πουλήσουν την πατρίδα, θα φέρουν και την τρομοκρατία.

Τα υποστηρίζει όλα αυτά η κυβέρνηση η οποία παίζει με σημαδεμένη τράπουλα (υποκλοπές), η οποία αμφισβητεί εν τοις πράγμασι το κράτος δικαίου.

Το δια ταύτα της πολιτικής της είναι η φτωχοποίηση της χώρας. Ενώ σκίζει τα ιμάτια της

για την μεσαία τάξη, εργάζεται για την διάλυση της. Οχι από λάθος, αλλά από άποψη.

Η αγορά θα λειτουργήσει ομαλά και κανονικά αν φύγει από την μέση η μικρομεσαία επιχείρηση και ιδιοκτησία!!! Είναι ο θεμέλιος λίθος της άποψης του κ. Μητσοτάκη και όσων των στηρίζουν.

Όχι μόνο οι πραγματικά έχοντες, αλλά και τα υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων, από τις τράπεζες έως τις ναυτιλιακές.

Αυτοί όμως έχουν πειστεί. Για να πειστούν και οι υπόλοιποι (οι πολλοί), χρησιμοποιεί τους «δράκους», τον εσωτερικό εχθρό, την απειλή των αριστερών που θα μας καταστρέψουν.

Ας το σκεφτούν ξανά όλοι, μαζί τους και οι αριστεροί και η αριστερά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.