Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”: Νίκη των εργαζομένων – Προκήρυξη πέντε μόνιμων θέσεων

Μοιραστείτε το

Ως μία πρώτη νίκη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Παίδων Αγία Σοφία, χαρακτηρίζει η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ την προκήρυξη πέντε μόνιμων θέσεων ιατρών, στο αναισθησιολογικό, στο μικροβιολογικό και στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

«Η κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας κάτω από τις κινητοποιήσεις μας και την γενικότερη κατακραυγή γονέων και λοιπών εργαζομένων πιέστηκαν και προκήρυξαν 5 μόνιμες θέσεις ιατρών, στο αναισθησιολογικό, στο μικροβιολογικό και στο καρδιολογικό. Είναι το πρώτο βήμα για την συνέχιση του αγώνα μας για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Αθήνας – Πειραιά.

Οι ίδιοι σημειώνουν δε ότι «ξέρουμε καλά πως αν δεν κινητοποιούμασταν δεν θα είχαν γίνει ποτέ αυτές οι προκηρύξεις καθότι, οι πρώτες απαντήσεις που είχαμε πάρει από την διοίκηση ήταν μετακινήσεις ιατρών ή συμβάσεις με ιδιώτες».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτέμβρη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από συγγενείς Καρδιοπάθειες με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν (λίστα αναμονής) στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Για το ίδιο θέμα στη συνέχεια, έκανε παρέμβαση και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η κατάσταση στο Αγία Σοφία αποτελεί «γροθιά στο στομάχι και την αξιοπρέπεια της κοινωνίας».

Ως απάντηση ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, συνεχίζοντας στην αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ ότι «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», από το βήμα της Βουλής, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης ακόμη και για αυτό. Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα κυνικά ότι τα 3.000 παιδιά στην λίστα αναμονής χειρουργείων είναι πλασματικός αριθμός καθώς οι μισές περιπτώσεις χειρουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα.

«Μήπως πρέπει να χαιρόμαστε που τα τεράστια κενά στο νοσοκομείο μας ώθησαν τα παιδιά να χειρουργηθούν ιδιωτικά και τους γονείς να χρυσοπληρώσουν μια επέμβαση που μπορούσε να γίνει σε εμάς;» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ προσθέτοντας ότι «ο υπουργός παραδέχτηκε τελικά ότι, με την πολιτική που εφαρμόζει και αυτός και οι προηγούμενοι, ξεγυμνώνει τα νοσοκομεία από προσωπικό για να πλουτίσουν οι ιδιώτες».

Καταλήγοντας, οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επισημαίνοντας ότι «δείξαμε ότι ο ενωμένος μας αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα».

Τέλος, καλώντας σε συντονισμό τους συναδέλφους τους από το Αγλαΐα Κυριακού, το Παίδων Πεντέλης και από άλλα νοσοκομεία και συλλόγους γονέων δίνουν ραντεβού για μαζική συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 20/10 και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9/11. «Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτελέσματα», αναφέρουν οι ίδιοι.

Προηγούμενο άρθροΣε εγρήγορση
Επόμενο άρθροΟργιάζει η κερδοσκοπία

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.