Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νομική μάχη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Μοιραστείτε το

Ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας βρίσκονται φορείς και ενώσεις, υπερασπιζόμενοι την πρώτη συλλογική αγωγή κατά της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η αγωγή επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα, ωστόσο οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΔΕΗ ζήτησαν την αναβολή της υπόθεσης, καθώς έχουν ήδη αιτηθεί τη διεξαγωγή συζήτησης στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο πιλοτικής δίκης.

Η πλευρά των καταναλωτών, μεταξύ των οποίων το ΙΝΚΑ και η ΕΚΠΟΙΖΩ, έκαναν λόγο για παρελκυστικό αίτημα, καθώς τίποτα δεν διασφαλίζει ότι έως την έκδοση απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου δεν θα συνεχίσει η διακοπή του ρεύματος και σε άλλα νοικοκυριά, που αδυνατούν να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά.

Για το λόγο αυτό, υπέβαλαν αίτημα στο δικαστήριο, σε περίπτωση αναβολής της υπόθεσης να εκδοθεί απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων με την οποία θα απαγορεύεται η διακοπή ρεύματος σε οφειλέτες. Μάλιστα, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι αναφέρθηκαν και σε μαρτυρία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , σύμφωνα με την οποία υπάρχουν καθημερινά πλέον, δεκάδες αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμα και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.