Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νίσυρος – Σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου: Νέες καταγγελίες για τον φύλακα του μουσείου

«Τα πράγματα είναι χειρότερα» είπε ο διευθυντής του σχολείου - «Για εμάς είναι σημαντικό να μείνει» τόνισε για τον πατέρα του 10χρονου που είναι υπό απέλαση

Μοιραστείτε το

«Σήμερα, αισθανόμαστε ότι είναι μια φωτεινή ημέρα από την άποψη ότι αυτά βγήκαν πια στο προσκήνιο. Ο φύλακας δεν είναι από τη Νίσυρο, έχει διοριστεί τα τελευταία χρόνια. Μόνος του είναι στο νησί, η οικογένειά του είναι στην Αθήνα» εξήγησε.

Όπως είπε, με αφορμή την καταγγελία, ξεκίνησε μια διαδικασία στο νησί και σήμερα αναμένεται να φτάσει στη Νίσυρο  κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. «Χθες κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Πολλά παιδιά πλέον ανοιχτήκανε και μίλησαν» είπε.

«Τα πράγματα δυστυχώς, από αυτά που βγαίνουν και θα βγούνε και στην πορεία, είναι πολύ χειρότερα», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για «σίγουρα πάνω από έξι» τα παιδιά, με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος αρχαιοφύλακας.

«Το μεγαλύτερο όπλο που έχουν όλοι αυτοί οι αδίστακτοι γύρω μας είναι η ντροπή μας. Αυτή η ντροπή που μπορεί να νιώθουμε ενώ είμαστε θύματα, τους κάνει το θράσος ακόμα μεγαλύτερο» υπογράμμισε ο κ. Κουλάκης μην θέλοντας να επεκταθεί περισσότερο για τις καταγγελίες προκειμένου να είναι συνεπής στην εμπιστοσύνη των παιδιών.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο απέλασης του καταγγέλλοντα πατέρα και τη διαμαρτυρία των κατοίκων του νησιού, ο κ. Κουλάκης έκανε λόγο για ένα ακόμη πιο τραγικό γεγονός. «Δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό το οποίο συμβαίνει στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, που παρελαύνει η διαφθορά και μετά η συγκάλυψη» είπε, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο, που αν και δεν είχε χαρτιά πήρε το θάρρος με πλήρη αξιοπρέπεια «να πάει και να πολεμήσει το τέρας». «Ευτυχώς αυτό που έγινε μετά έξω από το ΑΤ πραγματικά ήταν εντελώς συγκινητικό, όλος ο κόσμος να συμπαρασταθεί σ’ αυτόν τον άνθρωπο και να βοηθήσει σ’ αυτή την οδύσσεια που πήγε να γίνει να τον διώξουν από το νησί» πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση με τα χαρτιά του πατέρα. «Για εμάς είναι σημαντικό ο άνθρωπος να μείνει, και για τον ίδιο και για την οικογένειά του και τα παιδιά του που έκλαιγαν προχθές και είναι εντελώς δραματικό. Και να πάρει θάρρος να συνεχίσει τις καταγγελίες» τόνισε.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στάση των αστυνομικών απέναντι στον πατέρα. «Από την αρχή αυτός ο άνθρωπος πήρε το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Πήγε στο τμήμα στης Νισύρου, τον έστειλαν στην Κω. Στην Κω πήγε περιπολικό και τον πήρε από το καράβι και η Ασφάλεια ασχολήθηκε με το περαστικό, υπάρχει ψυχολόγος στην Κω. Κατόπιν είδαν ότι ο άνθρωπος αυτός έχει παραβιάσει τους όρους διαμονής και μάλιστα είχε και απαγόρευση εισόδου» είπε.

 

«Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, είπε πως πρέπει το παιδί να το δουν ψυχολόγοι και μέχρι τότε δε θα απελαθεί» σημείωσε. «Καταγγέλλει ότι αυτός ο άνθρωπος εκεί πέρα έδειχνε στο παιδί πορνογραφικό υλικό, δεν είναι απλή πράξη». Όσο για το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος 50χρονος φύλακας έφυγε ανενόχλητος από τη Νίσυρο, ο κ. Καλλιακμάνης το μόνο που είχε να πει ήταν πως δεν συνελήφθη γιατί η καταγγελία δεν έγινε στο όριο του αυτοφώρου και πως «έτσι είναι η ποινική διαδικασία».

 

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε και ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης. «Εξετάζεται το παιδί για να τεκμηριωθεί καλύτερα το κατηγορητήριο και να διευρυνθούν και άλλες υποθέσεις που είναι εν κρυπτώ. Με ενοχλεί ότι υπάρχουν πολύ αργά αντανακλαστικά σε αυτές τις υποθέσεις. Τα αντανακλαστικά, σε ό,τι αφορούν υποθέσεις με παιδιά, πρέπει να είναι πιο γρήγορα» υπογράμμισε, ενώ διερωτήθηκε με νόημα: «Τώρα πού είναι αυτός ο πιθανός δράστης; Κάπου στη Ρόδο και πίνει καφέ».

 

«Πρέπει να έχουμε 50.000 παιδόφιλους στην ελληνική επικράτεια. Αυτή είναι η αναγωγή της διεθνούς στατιστικής στον ελληνικό πληθυσμό», είπε ο ειδικός, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρχει ειδικό μητρώο καταγραφής τέτοιων περιστατικών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.