Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ναυάγιο στην Πύλο: Αλαλούμ κυβέρνησης – Λιμενικού για την πρόσδεση στο αλιευτικό

Μοιραστείτε το

Διαψεύδει το Λιμενικό πως σκάφος του έριξε σχοινιά για να ρυμουλκήσει το μοιραίο πλοίο που οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδες μετανάστες ανοικτά της Πύλου, λίγες ώρες πριν από τη βύθισή του.

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έκαναν λόγο για προσπάθεια ρυμούλκησης που όμως «σταμάτησε» όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος που είχε ξεκινήσει από την Αίγυπτο έλυσαν τα σχοινιά και πέταξαν στη θάλασσα. Κάτι τέτοιο όμως ουσιαστικά διαψεύσθηκε από επίσημα χείλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρτης, από το Λιμενικό όντως έγινε μία προσπάθεια να ρίξουν σχοινιά στο πλοιάριο, αλλά όχι για να το ρυμουλκήσουν αλλά για να μπορέσουν να το προσεγγίσουν σε μία διαδικασία που συνηθίζεται ώστε να μην ξεμακραίνουν τα σκάφη. Ωστόσο δεν υπήρξε συνεργασία από το πλοίο με τους μετανάστες καθώς δεν δέχθηκαν να δέσουν και τα πέταξαν στη θάλασσα. Η συγκεκριμένη απόπειρα έγινε περί τις 22:40, δηλαδή, δύο ώρες πριν από το ναυάγιο.

«Ήταν σχοινιά σταθεροποίησης όχι πρόσδεσης. Για να πλησιάσουν τα σκάφη του Λιμενικού. Ωστόσο από το πλοίο τους έλεγαν “No help, go Italy“» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιακαντάρτης.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού του Νίκος Αλεξίου, υποστήριξε από την πλευρά του στην ΕΡΤ πως «Δεν έγινε καμία προσπάθεια πρόσδεσης του σκάφους» εξηγώντας μάλιστα πως τα σχοινιά τα είχαν πετάξει ναύτες από το εμπορικό πλοίο που τους πέταξαν εφόδια.

Εξάλλου, μιλώντας στην ΕΡΤ ο αλληλέγγυος Τάσος Πολυχρονόπουλος, όσα του εξιστόρησε ο νεαρός λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μαλακάσα. «Τους έδεσε με κάποιο σχοινί το σκάφος του λιμενικού και προσπάθησε να τους ρυμουλκήσει προς τα αριστερά. Για άγνωστο λόγο το σκάφος πήρε δεξιά κλίση και αιφνιδίως βυθίστηκε» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.