Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μετέωρα: Σβήνουν τα φώτα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης

Μοιραστείτε το

Μέτρα για την μείωση της κατανάλωσης ρεύματος για τον εξαιρετικά δύσκολο ενεργειακά χειμώνα που έρχεται παίρνει ο Δήμος Μετεώρων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το trikalavoice συντηρήθηκε και αντικαταστάθηκε ο μηχανολογικός και ψυκτικός μηχανισμός με στόχο την βέλτιστη απόδοση και την λιγότερη κατανάλωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Μ και στα γραφεία της οικονομικής υπηρεσίας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αντικαταστάθηκαν οι ενεργοβόροι λαμπτήρες σε μεγάλο μέρος του Δήμου και πριν προκύψει η ενεργειακή κρίση, ο Δήμος Μετεώρων προνοώντας ξεκίνησε μελέτη που βρίσκεται προς την ολοκλήρωση της, Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί με ιδίους πόρους για αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων σε ολόκληρο το Δήμο με νέους τύπους LED πολύ μικρότερης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα ξεκίνησε ο χρονοπρογραμματισμός με μειωμένη ώρα λειτουργίας στο φωτισμό των βράχων των Μετεώρων πάνω από την Καλαμπάκα και το Καστράκι καθώς και του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ωστόσο δρομολογούνται και επιπλέον μέτρα που αφορούν την αναβάθμιση υφιστάμενων συστημάτων φωτισμού, κλιματισμού και θέρμανσης χώρων με στόχο πάντα την ενεργειακή βελτίωση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθή λειτουργία εγκατάστασης συστημάτων θέρμανσης και ψύξης με έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης.

Η εντολή του Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων Θεόδωρου Αλέκου είναι σαφής

«Με την συμβολή όλων, εργαζομένων, Προέδρων τοπικών Κοινοτήτων, αιρετών συμβούλων ο Δήμος μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας σε μεγάλο ποσοστό κλείνοντας απλά έναν διακόπτη φωτισμού όταν η λειτουργία του δεν είναι απαραίτητη, σκεπτόμενοι πως βρισκόμαστε στο σπίτι μας».

Ο χειμώνας είναι μπροστά μας, όλα προμηνύουν πώς θα είναι δύσκολος, ενεργειακά και οικονομικά και από πλευρά Δήμου θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση «Μαγικές Λύσεις δεν υπάρχουν, ευελπιστούμε το τόσο σημαντικό πρόβλημα ενέργειας που έχει προκύψει να ξεπεραστεί γρήγορα, ωστόσο οι ενέργειες από μέρους μας δεν αρκούν αν δεν υπάρχει παράλληλη στήριξη όλων των ΟΤΑ από την Κεντρική Κυβέρνηση»

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.