Στο εδώλιο του κατηγορουμένου σχετικά με τη σκηνοθετημένη επίθεση με καλάσνικοφ και την έκρηξη στο σπίτι του στο Διόνυσο αναμένεται να καθίσει ο Μένιος Φουρθιώτης στις 19 Σεπτεμβρίου.
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο παρουσιαστής αφορούν τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία.
Ακόμη, ο ίδιος αντιμετωπίζει μια σειρά πλημμελημάτων: ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.
Τέλος σημειώνεται ότι το δικαστικό συμβούλιο και ο εισαγγελέας, έκριναν ότι δεν θα πρέπει να απαγγελθεί κατηγορία εις βάρος του Μ. Φουρθιώτη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της οπλοχρησίας.