Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική, εκκενώνονται Σίβηρη και Φούρκα – Μέτωπα σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία
- Εκκενώσεις στη Χαλκιδική, με τη Σίβηρη και τη Φούρκα να απομακρύνονται λόγω μεγάλης πυρκαγιάς.
- Πυρκαγιές επίσης σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία, με εκκένωση στη Μακύνεια Ναυπακτίας.
- Τρίτο μέτωπο στην Ηλεία, στο Βαρθολομιό, όπου η φωτιά προκάλεσε ζημιές και σε σταβλική εγκατάσταση.
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στη Σίβηρη Χαλκιδικής, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση. Η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.
Η φωτιά έχει πλησιάσει κατοικημένες περιοχές, με την Πολιτική Προστασία να αποστέλλει μηνύματα μέσω του 112 για την απομάκρυνση κατοίκων και επισκεπτών.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Σίβηρης κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Κασσάνδρεια, ενώ όσοι βρίσκονται στη Φούρκα έλαβαν οδηγία να κινηθούν προς Σκιώνη. Νωρίτερα, είχε δοθεί οδηγία για απομάκρυνση από τη Σίβηρη προς Μόλα Καλύβα.
Στο σημείο επιχειρούν 110 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 33 οχήματα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης πυροσβέστες από τη Μολδαβία, ενώ από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Κασσάνδρας και μηχανήματα έργου.
Πυρκαγιά στη Μακύνεια Ναυπακτίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και σε αγροτοδασική έκταση στη Μακύνεια Ναυπακτίας, στην Αιτωλοακαρνανία.
Λίγο μετά τις 15:00, εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής. Οι πολίτες που βρίσκονται στη Μακύνεια καλούνται να απομακρυνθούν προς Μεσολόγγι ή Ναύπακτο και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Παράλληλα, φωτιά έχει ξεσπάσει και στην Ποταμούλα Αιτωλοακαρνανίας.
Φωτιά και στο Βαρθολομιό Ηλείας
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στο Βαρθολομιό Ηλείας, σε ελαιώνα της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές και σε σταβλική εγκατάσταση.
Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 32 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου και εννέα οχήματα. Από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ.
Στους κατοίκους του Βαρθολομιού εστάλη μήνυμα μέσω του 112, με το οποίο καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.
Σχετικά Άρθρα
13/08/2026 - 16:20
13/08/2026 - 16:10
13/08/2026 - 16:07
Δείτε επίσης