Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: Δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, είναι ένα έγκλημα κατά της κοινωνίας

Μοιραστείτε το

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων μίλησε για «ένα έγκλημα κατά των πολιτών, κατά της κοινωνίας» αναφερόμενη στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Όπως είπε στο MEGA και στο ντοκιμαντέρ #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ, «αυτό που συνέβη σε εκείνο το δρομολόγιο, δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός γιατί όλα δούλευαν καλά και έγινε κάτι τυχαίο… ήταν γιατί τα τρένα κυκλοφορούσαν χωρίς ασφάλεια χρόνια σε όλα τα δρομολόγια δηλαδή είναι ένα έγκλημα κατά των πολιτών, κατά της κοινωνίας, δεν είναι μόνο τα δικά μας παιδιά, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε και βλέπετε με πόση αλαζονεία και πόση αδιαφορία αντιμετωπίστηκε το θέμα μετέπειτα καθώς έναν μήνα μετά ξαναμπήκε ο συρμός σε λειτουργία… Ο συρμός αυτός που δεν έχει καμία ασφάλεια, δεν μετέφερε προϊόντα, μετέφερε ανθρώπους…».

Συνεχίζει τονίζοντας πως πέραν των υπολοίπων τής κάνει τρομερή εντύπωση και η στάση του Αρείου Πάγου. «Άρα ποιος προασπίζεται τον πολίτη; Τη ζωή του;» διερωτάται.

Η ιδέα για τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων

Η Μαρία Καρυστιανού αναφέρθηκε και στο πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων λέγοντας τα εξής:

«Η ιδέα ενός Συλλόγου μου ήρθε αντανακλαστικά σχεδόν αμέσως, μέσα στον Μάρτιο κιόλας. Θεώρησα καταρχάς ότι έπρεπε να γνωρίσω ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έπαθαν το ίδιο πράγμα με εμένα και μετά να δούμε πώς θα το οργανώσουμε γιατί καταλάβαινα ότι ο αγώνας μας θα ήταν πολύ δύσκολος, πολυετής και επίπονος. Θα πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και κατάλαβα ότι θα πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.