Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μανταλένα Καϊλή αναφορικά με τη ΜΚΟ της: Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από την ΕΕ

Μοιραστείτε το

Σε επαφή με την Μανταλένα Καϊλή, αδερφή της Εύας ήρθε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera για να αποσπάσει δηλώσεις αναφορικά με την «εγκληματική» της οικογένεια. Η Μανταλένα Καϊλή δραστηριοποιείται στους τομείς παροχής συμβουλών και της κοινωνικής καινοτομίας, απαντά στην εφημερίδα πως δεν υπάρχει ακόμα ετυμηγορία, αλλά διαρροές στα μέσα ενημέρωσης προς δημιουργία εντυπώσεων, συμπληρώνοντας πως δεν έχει κανένα λόγο να σχολιάσει τα όσα ακούγονται, προσθέτοντας πως στη δική της υπόθεση δεν υπάρχει νομική βάση για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, η Μανταλένα Καϊλή γνωρίζει καλά τον Φραντσέσκο Τζόρτζι καθώς τον φιλοξένησε μαζί με την Εύα στο σπίτι της στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας – περίπου 16 μήνες – αλλά δεν θέλησε να κάνει καμια αναφορά για αυτόν, του οποίου ο πατέρας ειναι «παλιόφιλος» του Αντόνιο Παντσέρι.

Μάλιστα οι δυο τους, προκειμένου να έχουν συμφέροντα σε φορολογικές δηλώσεις και εξαγορές εταιρειών μοιράζονται της υπηρεσίας της λογίστριας Monica Rossana Bellini, γνωστή για τις υπηρεσίες της στο Μιλάνο, καθώς βρίσκεται σε πολλές κορυφαίες θέσεις όπως για παράδειγμα, τη Milanosport, μια δημοτική εταιρεία που κατέχει το μονοπώλιο στις πισίνες, από το νοσοκομείο Gaetano Pini μέχρι και τη «Sogemi», που διαχειρίζεται τη χονδρική αγορά.

Μανταλένα Καϊλή: Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από την ΕΕ

Αλλά ας επιστρέψουμε στη Μανταλένα Καϊλή. Έως τώρα, γράφει η Corriere, επικαλούμενη και τον ελληνικό Τύπο, έχουμε διαβάσει για στοχευμένες έρευνες στην Εlontech, τη δική της ΜΚΟ, παρόλο που η ίδια την χαρακτηρίζει ως «επιστημονικό παρατηρητήριο νέων τεχνολογιών που αποτελείται από νομικούς και ακαδημαϊκούς».

Σε ερώτηση αν έχει λάβει χρηματοδότηση από το Ευρωκοινοβούλιο, η απάντησή της ήταν αρνητική. «Δεν έχω λάβει ούτε ένα ευρώ», λέει.

Υπήρχαν δεσμοί με τις Βρυξέλλες; συνεχίζει η εφημερίδα. «Παρακολουθήσαμε το τέταρτο συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη. Φιλοξενούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε την αιγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας» καθώς και «τη συνεργασία της Unesco, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ», ήταν η απάντηση της Μανταλένα Καϊλή.

Ενώ για την υπόθεση της αδερφής της Εύας απαντά: «Γίνονται έρευνες, θα γίνει δίκη και θα δούμε», επιμένει η Μανταλένα.

Και κάπου εκεί η συνομιλία τελειώνει απότομα στην τρίτη προσπάθεια της εφημερίδας να αποσαφηνίσει τη στάση της αδερφής της και του πατέρα τους.

Πάντως, όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Elontech βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ερευνών με τους δικαστές να προσπαθούν να ξεσκεπάσουν τον ρόλο της λογίστριας Monica Rossana Bellini, από την οποία η Corriere δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποια δήλωση.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.