Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μάνος Δασκαλάκης: Ζητάει την προστασία του δικαστηρίου μετά τη φραστική επίθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μοιραστείτε το

Αίτημα με το οποίο ζητά την προστασία του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, Μαλένας και Ίριδας, υπέβαλλε, μέσω της δικηγόρου του, ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο κ. Δασκαλακης ο οποίος καταθέτει ως μάρτυρας στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού δέχτηκε φραστική επίθεση από την πρώην σύζυγό του.

Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε η δικηγόρος του «κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός με μια αήθη επίθεση από την κατηγορούμενη προς τον κ. Δασκαλάκη. Τη σταμάτησαν από το να χιμήξει στον μάρτυρα και ζητούμε να ληφθούν μέτρα από το δικαστήριο σας προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έρχονται εδώ».

Ο Μάνος Δασκαλάκης, που συνεχίζει σήμερα για δεύτερη συνεδρίαση την κατάθεσή του, απαντά σε ερωτήσεις της έδρας.

  • Εισαγγελέας: Η ιατροδικαστής η πρώτη λέει ότι βρέθηκε αίμα στο πανάκι της Ίριδας από το πνευμονικό οίδημα του παιδιού, το δίνατε για να παίζει ή το βάζατε δίπλα;
  • Μάρτυρας: Το βράδυ το βάζαμε δίπλα στο μαξιλάρι.
  • Εισαγγελέας: Αν η κατηγορουμένη έβαλε το πανάκι στο στόμα του παιδιού για να το σκοτώσει, γιατί το άφησε εκεί; Μπορούσε να δει τις κηλίδες; Τι συνθήκες επικρατούσαν στο δωμάτιο;
  • Μάρτυρας: Ήταν σκοτάδι, υπήρχε ένα μικρό φως, αλλά ήταν σκοτεινά.
  • Εισαγγελέας: Το πανάκι εκεί που βρέθηκε μπορούσε να έχει μετακινηθεί από το παιδί; Κι αν όχι τι έγινε;
  • Μάρτυρας: Θα κάνω εικασία. Ήταν σκοτάδι κι όταν η Δήμητρα σήκωσε το παιδί από την κούνια τράβηξε τα παπλώματα για να το ξεσκεπάσει. Μπορεί να έπεσε εκεί το πανάκι και να μη το είδε κανείς.
  • Εισαγγελέας: Ποιά ήταν η ψυχολογική κατάσταση της κατηγορούμενης;
  • Μάρτυρας: Την ημέρα του θανάτου της Ίριδας δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα. Υπήρχαν ώρες που ξέσπαγε. Έμαθα ότι έπαιρνε τη θεία μου και της έλεγε να με πείσουν να μείνω στο σπίτι και η θεία μου της έλεγε «έχεις χάσει ένα παιδί, μη κοιτάς το Μάνο».
  • Εισαγγελέας: Είπατε ότι ειχε εμμονική ζήλεια;
  • Μάρτυρας: Ναι, τι να σας πω! Έβγαινα με φίλους και μου κρατούσε μούτρα σε τέτοιο βαθμό που δεν ήθελα να ξαναβγώ. Είχε πεθάνει η Τζωρτιζίνα και εκείνη πήγαινε σε χαρτορίχτρες και ζητούσε να μάθει για εμένα!

Η διαδικασία διεξάγεται χωρίς την παρουσία της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία με την έναρξη της διαδικασίας ενημέρωσε το δικαστήριο πως θα βρίσκεται σε κοντινή αίθουσα, όπου αγορεύει ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας στη δίκη για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.