Μεγάλη αναζωπύρωση φωτιάς σημειώνεται αυτή την ώρα στα Μέγαρα. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν συνεχή μάχη με τις αλλαγές κατεύθυνσης του ανέμου. Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 σε Κανδήλι για εκκένωση προς Μέγαρα.
Έπειτα από μία πολύ δύσκολη νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεχίζεται η μάχη απέναντι στα μέτωπα της φωτιάς και το πρωί της Τετάρτης, έχοντας αρχίσει πλέον να επιχειρούν και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Η φωτιά στη Δυτική Αττική και εκείνη στο Λουτράκι που καίνε τα τελευταία 24ώρα, αλλά και η πυρκαγιά στη Ρόδο, είναι στο επίκεντρο των επιχειρήσεων.
Στα Δερβενοχώρια, το πρωί της Τετάρτης, υπήρξαν νέες αναζωπυρώσεις, λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που φυσούν στην ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια της νύχτας κατευθύνθηκε προς Βλυχάδα, συνεχίζει να καίει καθώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται, οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις και αλλαγές κατεύθυνσης.
Νοτιοδυτικά έχει περάσει Γοργοεπηκοο αλλά δεν απειλείται το μοναστήρι και κατευθύνεται προς Καντηλι-Μεγαρα και γίνεται προσπάθεια να κοπεί στο Καντηλι. Νοτιοανατολικά το μέτωπο είναι πάνω από τα διόδια Ασπροπύργου, προς ΕΥΔΑΠ και φαίνεται πως θα ελεγχθει. Δύσκολη ωστόσο είναι η εικόνα βορειοδυτικα, στην Αγία Σωτήρα και την Οινόη, αλλά δεν έχει περάσει στους οικισμούς. Βορειοανατολικά προς το χωριό Στεφάνη δεν έχει δυναμική αντιμετωπίζεται.
Ο δορυφόρος της NASA καταγράφει τα πύρινα μέτωπα
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις, συνδράμουν πλέον 5 αεροσκάφη αλλά και 8 ελικόπτερα, το ένα εκ των οποίων έχει αναλάβει τον συντονισμό.
Φωτιά στο Λουτράκι: Σε απόσταση από τα διυλιστήρια
Μεγάλη είναι η ανησυχία και για το Λουτράκι όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τεράστια μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατάφεραν να μην περάσει η πυρκαγιά κάτω από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Παράλληλα, η Πυροσβεστική κατάφερε να κρατήσει τη φωτιά σε απόσταση ασφαλείας από τα διυλιστήρια και παραμένει σε επιφυλακή, καθώς ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.
Διαβάστε ακόμα: Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ρόδο – Έχει μπει σε χαράδρα και καίει σε πυκνό δάσος
Από την άλλη πλευρά του Περάματος το πύρινο μέτωπο μετακινείται προς την περιοχή των Ισθμίων, ενώ αυτήν την ώρα από αέρος επιχειρούν στο Λουτράκι τέσσερα αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.
Σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα για την απομάκρυνση, εάν χρειασθεί, κατοίκων από την θάλασσα.