Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2025

Μαφία της Κρήτης: Πέντε ακόμη προφυλακίσεις – Συνεχίζονται οι απολογίες στα Χανιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο δεύτερος κύκλος απολογιών για την υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας της Κρήτης», με τους τελευταίους 17 συλληφθέντες να περνούν σήμερα από το ανακριτικό γραφείο στο δικαστικό μέγαρο Χανίων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και δύο αδέλφια, τα οποία φέρονται να διατηρούν αρχηγικό ρόλο στη φερόμενη εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πέντε άτομα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενα, ενώ δύο αφέθηκαν ελεύθερα. Χθες, Πέμπτη, 16 από τους 17 κατηγορούμενους απολογήθηκαν, με έξι να οδηγούνται στη φυλακή, δέκα να αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και έναν να παίρνει προθεσμία για σήμερα, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες περιλαμβάνει διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, τοκογλυφία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παρέμβαση σε δημόσιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση συμφερόντων της οργάνωσης.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε βάθος, με τις αρχές να εξετάζουν δεκάδες καταθέσεις και ψηφιακά τεκμήρια, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εξάρθρωσης οργανωμένου εγκλήματος στην Κρήτη των τελευταίων ετών.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή