Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2025

Λουτράκι: «Ίσως να είχα μία εμπάθεια στο παιδάκι, αλλά το περιστατικό συνέβη» λέει η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή

Σοβαρή ανησυχία έχει προκαλέσει στο Λουτράκι η είδηση ότι μία 55χρονη δασκάλα κατήγγειλε τον μαθητή της για θώπευση.

Το περιστατικό έχει φέρει στο προσκήνιο θέματα σχετικά με τις σχέσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και την προστασία των παιδιών στον χώρο του σχολείου.

Η δασκάλα, μιλώντας στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα», ανέφερε ότι, ενώ το περιστατικό συνέβη, ίσως υπήρξε πιο αυστηρή λόγω προσωπικών εμπειριών. Όπως δήλωσε, «Μπορεί να ήμουν και λίγο πιο αυστηρή, να είχα μία εμπάθεια ιδιαίτερη… Το περιστατικό όμως συνέβη… Παιδάκια είναι, δεν καταλαβαίνουνε, πρέπει να έχουν τα παιδάκια όρια».

Αναφερόμενη στη σημασία της εκπαίδευσης και της αγάπης προς τα παιδιά, συμπλήρωσε: «Τα παιδιά εμείς τα αγαπάμε και το έκανα για προστασία και για το παιδάκι και για τους γονείς».

Εξέφρασε, επίσης, δυσαρέσκεια για την αντίδραση των γονέων και κατηγόρησε τη διοίκηση του σχολείου ότι προσπάθησε να αποσιωπήσει το περιστατικό. Η δασκάλα έκανε καταγγελία στην αστυνομία, αναφέροντας πως «Ήταν άσχημο αυτό που μου συνέβη… Εγώ το λέω στο διευθυντή και δεν μου λέει τίποτα».

Παράλληλα, υπογράμμισε το προσωπικό της βίωμα κακοποίησης από τον πρώην σύζυγό της, τονίζοντας ότι αυτό επηρέασε την αντίδρασή της.

Η είδηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χρήστες να αμφισβητούν την καταλληλότητα της δασκάλας για το επάγγελμα. Κάποιοι πρότειναν να αμφισβητηθεί ο χαρακτηρισμός της ως “εκπαιδευτικός”, ενώ άλλοι εστίασαν στην ψυχική της υγεία.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας αντέδρασε διατάσσοντας Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και μετακίνησε τη δασκάλα σε άλλη σχολική μονάδα μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή