Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Live οι εξελίξεις από τη σύγκρουση των τρένων: Στους 36 οι νεκροί, 66 τραυματίες – Τριήμερο εθνικό πένθος

Μοιραστείτε το

Πολύ δύσκολη νύχτα για τη χώρα μετά το τραγικό δυστύχημα στη Λάρισα, κοντά στα Τέμπη, εκεί όπου συγκρούστηκαν δύο τρένα. Στο επιβατικό επέβαιναν 350 άτομα, ενώ η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε επίσημα ότι υπάρχουν 36 νεκροί και 66 τραυματίες, πολλοί σε σοβαρή κατάσταση.

Οι Αρχές είναι σε συναγερμό, στην περιοχή έχουν σπεύσει τουλάχιστον 40 ασθενοφόρα και 17 οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις

 

11:16

Ψάχνουν τους αγνοούμενους στα συντρίμμια

11:14

Στη διάθεση των δυο νοσοκομείων της Λάρισας, οι φοιτητές Νοσηλευτικής της πόλης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου φοιτητών, μεταξύ άλλων, καλείται κάθε φοιτητής να συνδράμει και να συνεισφέρει στις έκτακτες αιμοδοσίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:
«Οι σκέψεις και η αγωνία μας βρίσκονται στους τραυματίες, σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, άδικα. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε. Ως φοιτητές νοσηλευτικής το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι οι τελειόφοιτοι φοιτητές να τεθούμε στη διάθεση των 2 νοσοκομείων της πόλης μας, για να βοηθήσουμε στην περίθαλψη των τραυματιών, με τις υποδείξεις των νοσοκομειακών υπευθύνων. Καλούμε κάθε φοιτητή να συμμετέχει στις έκτακτες αιμοδοσίες των νοσοκομείων.
 
ΓΝΛ Τμήμα αιμοδοσίας 09:00-13:00 και 18:00-20:00
 
ΠΓΝΛ Τμήμα αιμοδοσίας 09:00-18:30».
Τηλ. επικοινωνίας: 686655253 (Δήμητρα, πρόεδρος ΦΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ)
11:13

Στους 38 οι νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

11:12

Συνεχίζεται η δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού στα συντρίμμια

11:09

Ντίτσας: “Τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή για περίπου 10 λεπτά”

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Γιάννης Ντίτσας, μιλώντας στο Open, έκανε γνωστό πως τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή για περίπου 10 λεπτά πριν συγκρουστούν μετωπικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με GPS προκειμένου να γίνεται εμφανές πως τα δύο τρένα κινούνται το ένα πάνω στο άλλο.
«Ο σταθμάρχης της Λάρισας βλέπει τον σταθμό του, την είσοδο και την έξοδο που βγαίνουν τα τρένα αλλά την διαδρομή δεν την βλέπει» επισήμανε ο ίδιος εξηγώντας πως στο εξωτερικό υπάρχουν πίνακες στους οποίους φαίνονται οι γραμμές ανά διαστήματα.
Στην χώρα μας σύμφωνα με τον ίδιο αυτά τα συστήματα αγοράστηκαν αλλά δεν εγκαταστάθηκαν ποτέ.
11:08

Βέμπερ: “Οι σκέψεις μας είναι με τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή της θλίψης”

«Κουράγιο» γράφει στα ελληνικά ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ στο μήνυμά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ειδικότερα, στην ανάρτησή του στο τουίτερ σημειώνει: «Βαθιά θλίψη από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι με τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή της θλίψης. Κουράγιο».
11:05

Εξετάζεται ως ύποπτος ο σταθμάρχης – Κατέθεσαν ήδη τρία άτομα

Στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας που έχει αναλάβει και την προανάκριση έχουν ήδη καταθέσει ως μάρτυρες τρία άτομα, εκ των οποίων ένας εκπρόσωπος της εταιρείας και δύο υπάλληλοι και έχει προσαχθεί και εξετάζεται ως ύποπτος ο σταθμάρχης της Λάρισας.
Για την κατάθεσή του έχει μεταβεί και η εισαγγελέας Λάρισας στην Τροχαία ώστε η κατάθεσή του να ληφθεί παρουσία της και να ληφθούν αμέσως οι όποιες αποφάσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται αρκετά βέβαιο πως θα ασκηθούν διώξεις.
11:04

Αναβάλλονται οι ημιτελικοί του Κυπέλλου

Την αναβολή των δύο ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet (Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Λαμία – ΠΑΟΚ), που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου αποφάσισε η ΕΠΟ μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.
11:03

Στο σημείο της τραγωδίας μεταβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει εκτάκτως στο σημείο του δυστυχήματος

 

11:00

Απομακρύνθηκε το κατεστραμμένο βαγόνι νούμερο 1

Με γερανοφόρα οχήματα μετακινήθηκε το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Εντοπίστηκαν επιβάτες οι οποίοι δεν ήταν εν ζωή. Πρόκειται για το βαγόνι που είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού.
10:58

Εισαγγελέας Λάρισας: “Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής και η έρευνα συνεχίζεται”

«Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για την τραγωδία στα Τέμπη και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εισαγγελέας Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.
Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος, πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία, σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης».
Ο ίδιος σημείωσε πως η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.
10:55

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: “Υπάρχουν κι άλλοι εγκλωβισμένοι”

Το διασωστικό έργο δεν έχει τελειώσει, θα συνεχιστεί μέχρι να απεγκλωβιστούν άπαντες, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, σχετικά με το δυστύχημα.
Σημείωσε ότι τον κραδασμό της σύγκρουσης απορρόφησαν τα 3 πρώτα βαγόνια.
Εξήγησε ότι αυτή την ώρα δύο γερανοφόρα οχήματα προσπαθούν να σηκώσουν τους συρμούς.
Ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Ανέφερε ότι λίγο νωρίτερα εντοπίστηκαν τέσσερις απανθρακωμένες σοροί.
10:51

Πού μπορείτε να δώσετε αίμα για τους τραυματίες

Έκτακτο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για αιμοδοσία για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας έχει κινητοποιηθεί πλήρως αυτές τις δύσκολες στιγμές για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη περίθαλψη των τραυματιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, είναι επιτακτικό να συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκες για αίμα.
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας, προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα.
Μάθε ποια αιμοδοσία βρίσκεται κοντά στην περιοχή σου στον διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας: bit.ly/41ACrll
Η αλληλεγγύη, είναι το πιο κρίσιμο όπλο μας τις δύσκολες στιγμές, ο παράγοντας «άνθρωπος» μπορεί να αποδειχτεί σωτήριος για άλλη μια φορά.

 

10:18

Σε εξέλιξη το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών

Ιατροδικαστής του νοσοκομείου Λάρισας, έκανε δηλώσεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, και το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών, η οποία διενεργείται με τη μέθοδο DNA.
10:17

Στήνεται υπαίθρια αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία στη Λάρισα

10:15

Στα τρία πρώτα βαγόνια επικεντρώνονται οι έρευνες

Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλη Βαθρακογιάννης, προσθέτοντας ότι τα γερανοφόρα οχήματα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό των βαγονιών.
Παράλληλα σημείωσε ότι στο σημείο του δυστυχήματος επιχειρούν 150 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνεχίζει να συνδράμει με 30 ασθενοφόρα.
9 λ. πριν10:12

Αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια – Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού

10:11

Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα

 

09:58

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Συλλυπητήρια με tweet στα ελληνικά

«Είμαστε δίπλα σας» αναφέρει στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
«Η σκέψη μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα που στοίχισε τόσες ζωές εχθές το βράδυ.
 
Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Είμαστε δίπλα σας», σημειώνει στην ανάρτησή της στο τουίτερ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
2 λ. πριν09:56

Σκηνές στήνει στα Τέμπη η ΕΜΑΚ

Η ΕΜΑΚ στήνει σκηνές στον τόπο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη. Προβλέπεται μακρά η διαδικασία.
09:51

36 νεκροί, 66 τραυματίες σε νοσοκομεία – Η νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 36 νεκροί, σύμφωνα με τον Βασίλη Βαθρακογιάννη, εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά την 5η ενημέρωση που έγινε για τον επίσημο απολογισμό σε σχέση με την τραγωδία. Όπως έκανε γνωστό, 66 είναι οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Λάρισας, Κατερίνης, Θεσσαλονίκης. Από αυτούς οι 60 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, ενώ οι 6 σε ΜΕΘ. Συνολικά, 130 άτομα τραυματίστηκαν.

09:28

Ανδρουλάκης: “Ανείπωτη τραγωδία”

Η ανάρτηση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στα social media για την τραγωδία στα Τέμπη.
“Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών”, έγραψε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ανδρουλάκης μεταβαίνει στο σημείο του δυστυχήματος.
09:26

Νοσοκομείο Λάρισας: “Έχουμε δύο άτομα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις”

09:21

Πληροφορίες ΕΡΤ: Πριν το δυστύχημα, το επιβατικό τρένο κινήθηκε στη γραμμή καθόδου

Μια πληροφορία για τα λεπτά πριν από το δυστύχημα, ανέφερε ρεπόρτερ της ΕΡΤ, σχετικά με το πώς δεν κατάλαβε ο μηχανοδηγός ότι κινούνταν σε λάθος γραμμή. Όπως είπε:
“Κάποια στιγμή, κοντά στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου, το επιβατικό τρένο κινήθηκε στη γραμμή της καθόδου, γιατί έτσι εκτιμήθηκε ότι έπρεπε να γίνει. Οπότε, όταν μετά τη Λάρισα καθοδηγήθηκε και πάλι στη γραμμή της καθόδου, ίσως, εξαιτίας αυτού, να μην φάνηκε παράξενο στον μηχανοδηγός ότι ήταν σε λάθος γραμμή”.
09:17

Κουτσούμπας: “Μέρα ανείπωτης θλίψης και οργής, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε”

«Είναι μια μέρα ανείπωτης θλίψης για το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και οργής για το πως είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο.
 
Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε.
 
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Να ενταθούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
09:15

Hellenic Train: Στη διάθεση των νοσοκομείων η τράπεζα αίματος των εργαζομένων

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Hellenic Train, στην οποία σημειώνει πως “πρωταρχικό και αποκλειστικό της μέλημα αποτελεί η φροντίδα και η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης”.
09:07

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η πολύνεκρη τραγωδία

Η είδηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. κάνει τον γύρο του κόσμου, με τα διεθνή πρακτορεία και ΜΜΕ να μεταδίδουν πρώτο θέμα το πολύνεκρο δυστύχημα.
“Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε μια απεγνωσμένη αναζήτηση επιζώντων μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στην κεντρική Ελλάδα, κατά την οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι”, γράφει μεταξύ άλλων το CNN.
09:06

Θάνος Πλεύρης: “Ζούμε μια τραγωδία – Προέχει να βρούμε ζωντανούς”

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενημέρωσε τα ΜΜΕ για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Όπως είπε:
Ζούμε μια τραγωδία. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία μας, βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια τραυματίες αλλά το πρόβλημα δεν είναι οι τραυματίες. Βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι περισσότεροι από αυτούς.
 
Αντιστοίχως όμως μέχρι στιγμής έχουμε 32 νεκρούς οι οποίοι στο σύνολό τους έρχονται στο γενικό νοσοκομείο και είμαστε δίπλα στους συγγενείς που έχουν έρθει, τους διαβάζουμε τα ονόματα που έχουμε από τους τραυματίες μήπως κάποιος άνθρωπός τους είναι τραυματίας ενώ παράλληλα ξεκινάμε και τη διαδικασία να γίνει η αναγνώριση των 32 νεκρών που έχουμε.
 
Έχουμε φέρει και τους ψυχολόγους για να τους στηρίξουμε. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. 
 
Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία, παρ’ όλο που υπάρχουν δυσκολίες στην αναγνώριση.
 
Οι τραυματίες κατά βάση είναι καλά, υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο σοβαρά. Την κατάσταση αυτή τη διαχειρίζονται τα νοσοκομεία και αυτή τη στιγμή είμαστε δίπλα σε αυτούς τους γονείς και τους συγγενείς που περιμένουν να δουν αν οι άνθρωποι τους είναι ζωντανοί. 
 
Είναι μια μεγάλη τραγωδία, είμαστε δίπλα τους για να τους στηρίξουμε αλλά αυτό που προέχει είναι οι περισσότεροι να μπορέσουν να βρουν ζωντανούς τους δικούς τους“.
09:02

Τέσσερις προσαγωγές για τα αίτια της τραγωδίας

Σε τέσσερις προσαγωγές για την ανείπωτη τραγωδία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, έχουν εξεταστεί και ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους ένας εκ των βασικών υπευθύνων της Hellenic Train, ένας προϊστάμενος στα εκδοτήρια και ένας προϊστάμενος στους μηχανοδηγούς. Την ίδια ώρα υπάρχει αναμονή για την κατάθεση του σταθμάρχη Λάρισας.
09:00

Στο σημείο της τραγωδίας μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου όλο το βράδυ και ενημερωνόταν για τις εξελίξεις γύρω από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί σε λίγη ώρα στον τόπο του δυστυχήματος.

08:59

Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Λάρισας: “Δίνουμε αγώνα για να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες”

Συνεχίζεται η νοσηλεία των πολυτραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που νοσηλεύονται αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία της Λάρισας, με τους γιατρούς να συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για να περιθάλψουν όσους χρειάζονται νοσηλεία.
“Γίνεται χαμός στο νοσοκομείο. Δίνουμε τον αγώνα μας για να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες που διακομίζονται στα Επείγοντα”, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός. Σημείωσε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται τουλάχιστον 20 άτομα με δύο τραυματίες να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο κ. Κομνός εκτίμησε ότι ο αριθμών των νεκρών θα αυξηθεί, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.
08:56

66 τραυματίες, σε ΜΕΘ οι 6

66 οι τραυματίες στα νοσοκομεία Λάρισας, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και Κατερίνης. Από αυτούς, μέχρι στιγμής,  6 σε ΜΕΘ (4 στο Πανεπιστημιακό και 2 στο Γενικό Λάρισας)

08:55

Απεγκλωβίζουν σώματα κάτω από τα συντρίμμια

Η Πυροσβεστική απεγκλωβίζει σορούς και ανθρώπινα μέλη κάτω από τα συντρίμμια.

08:53

Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος

08:50

Αρκετοί φοιτητές ανάμεσα στους επιβάτες – Επέστρεφαν από το τριήμερο

08:48

Ώρες αγωνίας – Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους

08:47

Συγκλονιστικά καρέ από το σημείο της τραγωδίας

08:45

Εντοπίστηκε κι άλλη σορός – Μεταφέρεται με ασθενοφόρο

08:45

Δύσκολη επιχείρηση: Θα πρέπει να αφαιρεθεί κομμάτι – κομμάτι η αμαξοστοιχία ώστε να γίνουν οι έρευνες

08:41

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: “Έκλαιγαν, φώναζαν, όλα ήταν μια μάζα”

Η Ελένη Καραδιαμάντη, με ανακούφιση και μεγάλη συγκίνηση αγκάλιασε την κόρη της μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο. «Προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί της και δεν μπορούσα, είχε χάσει το κινητό της. Ευτυχώς μαζί της ήταν ένας συνάδελφός της και τη βοήθησε να βγει από το βαγόνι. Δεν μπορώ ακόμα να συνέλθω, είναι πραγματικά τραγικό αυτό που συνέβη», τόνισε.  Η κόρη της κ. Καραδιαμάντη έκανε τελικά εισαγωγή στο νοσοκομείο καθώς χτύπησε στην πλάτη αφού προηγουμένως της περιέγραψε πώς κατάφεραν οι πυροσβέστες να τους βγάλουν έξω από το βαγόνι ρίχνοντας σχοινιά και απεγκλωβίζοντάς τους.
«Γυναίκες έκλαιγαν, φώναζαν και ευτυχώς κάποιος κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και βγήκαμε καθώς είχε πολύ καπνό. Προσπάθησαν να πλησιάσω στα πρώτα βαγόνια και ήταν όλα μια μάζα», ανέφερε ένας άλλος από τους διασωθέντες.
Ελαφρά τραυματισμένη, μια νεαρή κοπέλα που ήταν στο δεύτερο βαγόνι, βγήκε από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ συνοδευόμενη από τους γονείς της. Το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει είναι πως είναι καλά. «Δεν θυμάμαι τίποτα, ακολούθησα δύο παιδιά και βγήκα, έσπασαν τα τζάμια», ανέφερε.
08:39

To Τμήμα Τροχαίας της Λάρισας ανέλαβε την έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.
08:38

Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το τρένο: “Όλοι έξω γρήγορα”

Βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 δείχνει τα πρώτα λεπτά αμέσως μετά τη σύγκρουση. “Όλοι έξω γρήγορα. Είστε καλά; Από εδώ”, ακούγονται να λένε οι επιβάτες, που προσπαθούσαν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.
08:32

Στα Τέμπη ο Νίκος Παππάς

Στα Τέμπη βρίσκεται ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.
Ο κ. Παππάς μετέβη στην περιοχή τα ξημερώματα με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον στα Τέμπη βρίσκεται και η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.
08:30

Συγκλονίζει η περιγραφή διασώστη: “Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή”

Ο κύριος Νίκος, διασώστης, που επιχειρεί στο σημείο του δυστυχήματος μίλησε στο MEGA για την τραγωδία.
“Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. Φθάσαμε στις 12μιση η ώρα το βράδυ”.
Για την κατάσταση των ανθρώπων που αντίκρισαν περιέγραψε ο διασώστης: “Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα“.
Ο διασώστης ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολύ νεαρά παιδιά μεταξύ αυτών είναι φοιτητές, είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών“.
08:26

Αλέξης Τσίπρας: “Αδιανόητο, συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων”

Η ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα social media για την τραγωδία στα Τέμπη. Όπως έγραψε:
 

“Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Αδιανόητο αυτό που συνέβη.
Η σκέψη μας στους ανθρώπους που έφυγαν άδικα.
Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και συμπαράσταση στους τραυματίες”.
08:23

Στο σημείο μεταβαίνουν Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου – Καραμανλής

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναμένεται μεταβαίουν στα Τέμπη.
08:20

Νέα ανακοίνωση της Hellenic Train: “Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη”

“Τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα” που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού, εκφράζει με νέα της ανακοίνωση η Hellenic Train.
Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση
“H Hellenic Train εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού.
 
Το προσωπικό της Hellenic Train, που εργάζεται από την πρώτη στιγμή επί τόπου σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, προσφέρει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών και όλων των επιβατών.
 
Η Hellenic Train θέτει στη διάθεση των νοσοκομείων, στα οποία έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του ατυχήματος, την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους της εταιρείας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
 
Η εταιρεία, με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό της μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η φροντίδα και η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης”.
08:17

Επιβάτης είναι καταπλακωμένος κάτω από βαγόνι – Προσπαθούν να τον απεγκλωβίσουν

08:16

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των επιβατών των τρένων – Περιγράφουν εικόνες χάους

«Οι εικόνες που αντίκρισα μόλις βγήκα από το βαγόνι ήταν απίστευτες, τραγικές. Είδα παντού φλόγες, είχαν λιώσει κομμάτια μεταλλικά από τα βαγόνια και πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, δεν πρόλαβαν να βγουν έξω». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιβάτης της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με άλλη (εμπορευματική), αργά χθες το βράδυ, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, τις πρώτες στιγμές μετά το τραγικό δυστύχημα.
 Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος καθώς κατεβαίνει από το λεωφορείο με το οποίο επέστρεψε μαζί με άλλους επιβάτες στη Θεσσαλονίκη, από τύχη είναι ζωντανός καθώς η θέση του ήταν στο δεύτερο βαγόνι, που τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο τελικά κάθισε στο πέμπτο βαγόνι. «Τα έχασα στην αρχή, όπως και οι περισσότεροι επιβάτες, αλλά προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου για να βοηθήσω τους συνεπιβάτες μου να βγουν από το βαγόνι. Όλοι γίναμε ένα για να βοηθήσουμε», περιέγραψε συγκινημένος.
 
«Πολλοί δεν αντιλήφθηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί, διότι κοιμόντουσαν. Κι εγώ κοιμόμουν και με τάραξε ένα απότομο φρενάρισμα. Αργότερα, όμως, όταν συνειδητοποιήσαμε τι έγινε, προσπαθήσαμε να βγούμε από το βαγόνι και όταν τα καταφέραμε, είδαμε το χάος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.