Λαύριο: Η τρομακτική στιγμή που καταρρέει μπαλκόνι σπιτιού

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (7 Οκτωβρίου) στο κέντρο του Λαυρίου, όταν κατέρρευσε μπαλκόνι παλαιού κτηρίου στη συμβολή των οδών Φωκίωνος Νέγρη και Αγίας Παρασκευής, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και τρόμο σε κατοίκους και περαστικούς.
Από την πτώση του μπαλκονιού καταστράφηκαν ολοσχερώς τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα ανάμεσα στους πεζούς, οι οποίοι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κινούνταν στον δρόμο τη στιγμή της κατάρρευσης.
«Βιώσαμε μεγάλο σοκ. Μόλις είχε φύγει μια κοπέλα από το φαρμακείο και ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, σαν σεισμός 7 Ρίχτερ. Τα αυτοκίνητα διαλύθηκαν, αλλά ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε», δήλωσε φαρμακοποιός που ήταν παρών στο περιστατικό
.Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο υπέστη ελαφρύ τραυματισμό και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.
Η πολεοδομία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε έλεγχο της στατικότητας του κτηρίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλο για κατοίκηση ή αν απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης ή κατεδάφισης.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο κεντρικές και πολυσύχναστες γωνιές της πόλης.
Σχετικά Άρθρα
08/10/2025 - 22:10
08/10/2025 - 22:00
Δείτε επίσης