Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Λάρισα: Οι αγρότες «κλείνουν» το τελωνείο Ευζώνων για το βράδυ

Οι αγρότες της περιοχής προγραμμάτισαν τον αποκλεισμό του τελωνείου στην Λάρισα από τις 20:00 έως τις 22:00 για τα φορτηγά μόνο

Μοιραστείτε το

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, υποστηρίζοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν τον αγώνα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, με αυτούς που βρίσκονται στο Τελωνείο Ευζώνων να ετοιμάζονται για δίωρο αποκλεισμό. Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες της περιοχής προγραμμάτισαν τον αποκλεισμό του τελωνείου στην Λάρισα από τις 20:00 έως τις 22:00 για τα φορτηγά μόνο.

Επίσης τονίζεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη (28/09) θα μετέχουν στις απεργιακές κινήσεις και στην συνέχεια τα τρακτέρ θα αποχωρήσουν από το Τελωνείο Ευζώνων συντεταγμένα.

Αντίστοιχα, οι αγρότες που βρίσκονται στο Μεσολόγγι θα μείνουν όλη τη νύχτα με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αύριο (27/02).

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνεται ότι το πρωί οι αγρότες στο Τελωνείο της Λάρισας προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό, σκορπίζοντας μπάλες με άχυρο. Αναλυτικότερα, αγρότες από τον Πλατύκαμπο διαμαρτυρόμενοι με αφορμή την συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαικης Ένωσης, παρέταξαν τα τρακτέρ τους έξω από το Τελωνείο και στην συνέχεια σκόρπισαν μπάλες με άχυρο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατύκαμπου, Γιάννης Κουτσούκης, ανέφερε ότι «κλείνουμε συμβολικά το Τελωνείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελληνοποιήσεις που καλά κρατούν. Καλούμε την Κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα που ακόμη μπορεί. Ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο, το ρεύμα οριζόντια πρέπει να πάει στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα».

Τον αγώνα τον αγροτών στηρίζουν και οι τελωνειακοί υπάλληλοι όπως τόνισε και ο αντιπρόεδρος της 5ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Ευθύμιος Μηλιώνης, «είμαστε στο πλευρό τους. Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει άμεσες λύσεις στα καυτά προβλήματα των αγροτών μας».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.