Τη Γιορτή της Μητέρας τίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με βίντεο και προσωπικό μήνυμα, αναφερόμενος στη μητέρα του και τη σύζυγό του, Μαρέβα, δημοσιεύοντας βίντεο με τις φωτογραφίες τους.
Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της μητέρας στην οικογένεια και πρότεινε να γιορταστεί η ημέρα απλά, ανθρώπινα, με ευγνωμοσύνη και μνήμη. Καλεί να τιμήσουμε τη σημερινή μέρα χωρίς υπερβολές, με αληθινό συναίσθημα: με μια ζεστή αγκαλιά για τις μητέρες που είναι κοντά μας και με μια φωτεινή ανάμνηση για όσες λείπουν.
Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Δύσκολα χωράει σε μια μέρα εκείνη η σφραγίδα που μας συνοδεύει για πάντα. Γιατί αυτό είναι τελικά η σχέση με τη μητέρα. Το νιώθω κι εγώ σήμερα ξεφυλλίζοντας ένα παλιό άλμπουμ. Ξανασυναντώ έτσι και τη δική μου μητέρα να αγωνιά μονίμως για την πρόοδό μου, για την υγεία μου, για το πότε θα γυρίσω το βράδυ, πάντα παρούσα και δυναμική στο σπίτι, κολώνα της οικογένειάς μας.
Έχουν περάσει δεκατρία χρόνια από τότε που έχει φύγει αλλά τελικά είναι πάντα μαζί μου. Και βέβαια οι σελίδες φτάνουν γρήγορα στη Μαρέβα και στα παιδιά μας που μεγαλώνουν για να σκεφτώ τώρα, από άλλη αφετηρία, πόση δύναμη, πόση προσπάθεια χρειάζεται μια μάνα για να υπηρετήσει το ρόλο της.
Πολύ περισσότερο όταν διεκδικεί το αυτονόητο, να μην είναι μόνο μάνα, να είναι σύζυγος αλλά και ταυτόχρονα ενεργός πολίτης. Μαρέβα σε ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα έχεις κάνει για όλους μας. Φέτος λοιπόν θα πρότεινα να γιορτάσουμε την ημέρα της μητέρας χωρίς συνθήματα και μεγάλα λόγια. Πιο απλά, πιο ανθρώπινα. Με τους τυχερούς που την έχουν δίπλα τους να της δίνουν σήμερα το πιο ζεστό φιλί τους. Κι εκείνους που την στερήθηκαν να την τιμούν με μία χαρούμενη ανάμνηση από το παρελθόν. Γιατί ο σοφός ελληνικός λαός λέει: Μάνα είναι μόνο μία. Και έχει δίκιο».
Όλες οι
Ειδήσεις από την
Ελλάδα και τον
Κόσμο, στο
ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο
Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο
Facebook
Ακολούθησε μας στο
Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο
Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο
Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Πηγή: ertnews.gr
Tip of the Day: Ψάχνεις την ΕΚΚΑ στο Μαρούσι; Βρίσκεται 5 λεπτά μακριά από το Δαχτυλίδι. #ekkaMARATHONOS | Λεωφ. Μαραθώνος 169, 153 44 Γέρακας | Έξοδος 15 Αττικής Οδού