Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κρήτη: Ποινή φυλάκισης… 288 ετών και χρηματική ποινή €4 εκατ. σε δύο Αιγύπτιους διακινητές μεταναστών

Οι δύο Αιγύπτιοι είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο για διακίνηση 40 μεταναστών, ανάμεσά τους και πέντε ανήλικοι, με λέμβο, νότια της Γαύδου

Μοιραστείτε το

Ποινή κάθειρξης… 288 ετών (εκτιτέα τα 20 έτη), με τη χρηματική ποινή να ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ επιβλήθηκε σε δύο νεαρούς Αιγύπτιους που κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση 40 μεταναστών, νότια της Γαύδου, με λέμβο.

Ειδικότερα, για τους 40 μετανάστες επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών, συν 7 έτη για τον κάθε ένα από τους 39 διακινούμενους. Αντίστοιχα σε ό,τι αφορά στην χρηματική ποινή, επιβλήθηκε 200.000 ευρώ, συν 100.000 ευρώ για τον κάθε ένα από τους 39 μετανάστες.

Την απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε βάρος των δύο Αιγυπτίων, 31 και 26 ετών, οι οποίοι τον Ιανουάριο είχαν συλληφθεί ως διακινητές. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν και πέντε ανήλικοι.

Για τη διάσωση των μεταναστών είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση και τελικά με την συνδρομή του Λιμενικού, βγήκαν ασφαλείς στην περιοχή των Καλών Λιμένων, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο να διεξάγει την προανάκριση της υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.