Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κρήτη: Εικόνες ντροπής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Αγνωστοι ούρησαν και αφόδευσαν

Σχετική καταγγελία έγινε στην Αστυνομία

Μοιραστείτε το

Ένα ασύλληπτο περιστατικό σημειώθηκε μέσα στους χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο την Κυριακή του Πάσχα, με τους εργαζόμενους την επόμενη ημέρα να μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τις εικόνες που αντίκρισαν. Συγκεκριμένα, κάποιοι είχαν σπάσει την πόρτα που βρίσκεται στη βορινή είσοδο, μπήκαν στον χώρο, ούρησαν και αφόδευσαν σε διάφορα σημεία του Μουσείου (πάνω σε πόρτα και στη σκάλα).

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο cretalive.gr ο διευθυντής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Πουλακάκης, είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας κλιματιστικά μηχανήματα και είχε κλαπεί χαλκός και μάλιστα, στον χώρο βρέθηκε και ένα ζευγάρι παρατημένα παπούτσια. Σχετική καταγγελία έγινε στην Αστυνομία.

Η σχετική ανακοίνωση

«Η Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στεγάζεται, όπως είναι γνωστό, στο κτίριο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου και αποτελεί ένα από τα κτίρια-σήματα κατατεθέν της πόλης. Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του μουσείου πιστεύουμε ότι το μουσείο έχει σταθεί με σεβασμό απέναντι σε ένα ιστορικό κτίριο του Ηρακλείου, το έχει αναδείξει αξιοποιώντας το ως μουσείο και έχει τονώσει την υγιή επισκεψιμότητα της πολύπαθης περιοχής της Αγίας Τριάδας, της οποίας αποτελεί μέλος.

Δυστυχώς το μουσείο κατά καιρούς έχει δεχτεί βανδαλισμούς που έχουν αλλοιώσει την εμφάνισή του και έχουν αναστείλει προσωρινά το έργο του. Λυπόμαστε πολύ να γινόμαστε στόχος τέτοιων ενεργειών τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα, καθώς, εκτός των άλλων, αποτελούν απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και των ίδιων των ανθρώπων που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις –θραύση υάλων, εισβολή, γκράφιτι κ.α. Ελπίζουμε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσουμε ξανά παρόμοια περιστατικά. Είναι αρκετοί για εμάς, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι φυσικοί εχθροί, χρόνος και θάλασσα, που απειλούν το κτίριό μας και αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τη συντήρησή του».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.