Κρήτη: Drones και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να βρεθεί η 43χρονη
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη στην Κρήτη, με τις Αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους σε εκτεταμένη γεωγραφική ζώνη.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικές δυνάμεις, κλιμάκια της ΕΜΟΔΕ, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, ενώ αξιοποιούνται και εναέρια μέσα, όπως drones, προκειμένου να ερευνηθούν ακόμη και τα πιο δύσβατα σημεία. Το βάρος των ερευνών έχει δοθεί στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον Γιούχτα και τις Βασιλειές, με ιδιαίτερη έμφαση στον εντοπισμό του οχήματος της αγνοούμενης, στοιχείο που θεωρείται κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Καθοριστική εξέλιξη αποτελεί ο εντοπισμός νεκρού του πρώην συντρόφου της 43χρονης, ο οποίος βρέθηκε σε εξωκλήσι κοντά στον Προφήτη Ηλία, στην περιοχή της Παναγίας της Καρδιώτισσας, στην Ξερή Καρά. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο άνδρας έθεσε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη περιπλέκει σημαντικά την υπόθεση, καθώς ο 40χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης της εξαφάνισης. Είχε προσαχθεί και εξεταστεί, χωρίς ωστόσο να προκύψουν τότε στοιχεία που να δικαιολογούν την κράτησή του. Το γεγονός ότι δεν άφησε κάποιο σημείωμα ή άλλη ένδειξη που θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση, εντείνει το μυστήριο και αφήνει ανοιχτά πολλαπλά σενάρια.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε τραυματιστεί σε περιστατικό που αποδόθηκε σε πτώση από δίκυκλο, στοιχείο που επίσης εξετάζεται στο ευρύτερο πλαίσιο της έρευνας.
Η αστυνομική έρευνα εξελίσσεται πλέον σε δύο βασικούς άξονες: αφενός στον εντοπισμό της αγνοούμενης γυναίκας και αφετέρου στη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του πρώην συντρόφου της. Οι Αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς κάθε νέο στοιχείο θεωρείται κρίσιμο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης