Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κώστας Συνολάκης: Η Δήλος θα βυθιστεί σε 50 χρόνια, στη Σαντορίνη θα εκραγεί το ηφαίστειο σε 20 (βίντεο)

Περιέγραψε την κλιματική κρίση σαν «ένα λεωφορείο με έναν μεθυσμένο οδηγό που πηγαίνει το λεωφορείο δεξιά – αριστερά μπαμ, μπουμ, μπαμ, μπουμ, μπαμ, μπουμ»

Μοιραστείτε το

Σαν κλιματολόγος, ηφαιστειολόγος και σεισμολόγος εμφανίστηκε ο Κώστας Συνολάκης στο Mega για να μιλήσει για την κλιματική κρίση.

Ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και καθηγητής φυσικών καταστροφών στο Πολυτεχνείο της Κρήτης αναφερόμενος στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας εξαιτίας της κλιματικής κρίσης ανέφερε ότι τμήμα της Δήλου θα βυθιστεί σε 50 χρόνια.

«Το κάτω μέρος του νησιού είναι στην επιφάνεια της θάλασσας και με μικρή άνοδο της στάθμης της θάλασσας ένα κομμάτι του νησιού θα είναι κάτω από τη θάλασσαΣε πενήντα χρόνια ένα κομμάτι των αρχαιοτήτων θα είναι κάτω από το νερό», ανέφερε ο Κώστας Συνολάκης.

Στη συνέχεια ο καθηγητής φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης ανέφερε ότι όσον αφορά στη Σαντορίνη «μας απασχολεί πότε θα αρχίσει πάλι να έχει έξαρση το ηφαίστειο. Ήταν σε φάση έξαρσης το 2011 και το 2012 και κάποια στιγμή θα γίνει έκρηξη αλλά όχι μινωική έκρηξη».

Προέβλεψε μάλιστα ότι η ενεργοποίηση του ηφαιστείου στη Σαντορίνη με έκρηξη θα γίνει σε περίπου είκοσι χρόνια.

Σχολιάζοντας τις κατολισθήσεις στη Σαντορίνη είπε μάλιστα ότι όταν θα εκραγεί το ηφαίστειο θα γίνουν περισσότερες κατολισθήσεις κυρίως στην περιοχή Νέα Καμένη, συμπληρώνοντας ότι το καλό με τα ηφαίστεια είναι ότι δίνουν πολλές προειδοποιήσεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η περιγραφή της κλιματικής κρίσης που έκανε ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος την περιέγραψε σαν αν είμαστε «σ’ ένα ξέφρενο λεωφορείο με έναν μεθυσμένο οδηγό που πηγαίνει δεξιά,  αριστερά, δεξιά υπάρχει ένας γκρεμός από την άλλη πλημμύρες, από την άλλη πυρκαγιές και πηγαίνει έτσι το λεωφορείο μπαμ, μπουμ, μπαμ, μπουμ, μπαμ μπουμ και το θέμα είναι εάν μπορούμε να το φρενάρουμε».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.