Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κώστας Φραγκούλης: Από ώρα σε ώρα η απόφαση για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο

Μοιραστείτε το

Εντός των επόμενων ωρών θα αποφανθεί Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αν θα προφυλακίσει τον 34χρονο αστυνομικό που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά και τον σκότωσε ύστερα από καταδίωξη στους δρόμους της πόλης. Ο ανακριτής θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη, καθώς ο θάνατος του 16χρονου αλλάζει την κατηγορία, η οποία μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και εισαγγελέα, για συμπληρωματική απολογία με τα νέα δεδομένα. Στη συνέχεια, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει από τον εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη, καθώς ο θάνατος του 16χρονου αλλάζει την κατηγορία και από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Την ίδια στιγμή, η κοινότητα των Ρομά ζητά δικαιοσύνη και θέτει ως προϋπόθεση την προφυλάκιση του αστυνομικού, ενώ η κοινότητα των Ελλήνων τσιγγάνων τονίζει πως πρέπει να διατηρηθεί η ψυχραιμία στις τάξεις της και να μην βιώσει η κοινωνία τις εξεγέρσεις που ακολούθησαν του τραγικού συμβάντος ανά την Ελλάδα από εξεγερμένους ομόφυλους του θανόντος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.