Κορυφώνεται η αγωνία για τον 15χρονο από τα Φάρσαλα – Τι εξετάζουν οι γιατροί εν αναμονή συμβατού μοσχεύματος ήπατος

Το σωτήριο μόσχευμα περιμένει σε εξειδικευμένο κέντρο στο Τορίνο ο 15χρονος που υπέστη βαριά θερμοπληξία κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο Μέτσοβο.
O 15χρονος νοσηλεύεται σε μηχανική υποστήριξη και βρίσκεται πρώτος στη λίστα αναμονής για συμβατό μόσχευμα ήπατος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.
Σε σύσκεψη που είχαν Έλληνες γιατροί με συναδέλφους τους Ιταλούς συζητήθηκε το ενδεχόμενο διπλής μεταμόσχευσης, εφόσον δεν βρεθεί άμεσα συμβατός δότης, δηλαδή να γίνει κατ’ αρχάς μεταμόσχευση μη συμβατού μοσχεύματος και να περιμένει, μένοντας στην εντατική, συμβατό.
Οι Ιταλοί, γιατροί που έχουν αναλάβει πλέον την φροντίδα του παιδιού, έχουν ενημερώσει τους Έλληνες συναδέλφους τους ότι θα πρέπει να βρεθεί μόσχευμα και να υποβληθεί ο 15χρονος σε μεταμόσχευση εντός 48 ωρών.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης